- Virket som om de beskrev et annet fly

Saab kjente seg ikke igjen i regjeringens beskrivelse av JAS-Gripen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Den norske statsministerens erklæring om at Norge hadde valgt amerikanske F35 Joint Striker, kom som en overraskelse på Saab, skriver selskapet i en pressemelding. 

- Argumentene de fremmet ser ut til å ha svært liten, eller ingen, rot i den pågående anbudsrunden. Vi kjenner oss ikke igjen i verken vurderingen av Gripens operative kapasitet, eller beskrivelsen av kostnadene, skriver Saab videre.

- Det virket som om de beskrev et annet fly.

20. november ble det klart at Norge velger amerikanske F35 Joint Strike Fighter framfor svenske JAS Gripen. Regjeringen mente svenskenes alternativ ble for dyrt og dårlig.

Saab sier i dag at de respekterer den norske regjeringens avgjørelse, men at den på mange måter virker uforståelig. 

- Vi respekterer regjerningens rett til å velge det flyet de mener dekker deres behov. Vi har vært i bransjen lenge nok til å vite at slike avgjørelser er basert på en rekke ulike vurderinger. Men vi vil gjøre det helt klart at begrunnelsene regjeringen la fram, ikke kan være fundert i en grundig vurdering av alternativene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.