Virret rundt i trusa

En nordmann på ferie i Danmark glemmer nok ikke så fort natt til i går. Kledd i bare trusa tuslet han rundt i gatene i søvne. Politiet måtte til slutt kjøre søvngjengeren tilbake til hotellet igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske turisten er alene på ferie i Rønne på Bornholm i Danmark. Midt på natta sto han plutselig opp av senga, kom seg ut av hotellet, gikk gjennom hele byen og havnet ved et familierådgivningssenter midt i sentrum - alt i søvne.

Ringte politiet

Da mannen våknet og kom ut av soverusen, skjønte han ingenting av hvor og hvordan han hadde havnet midt i sentrum så ekstremt lettkledd. Rønnes gater var folketomme på denne tida av døgnet, og han kunne ikke spørre noen om veien tilbake til hotellet.

På en eiendom i nærheten fikk mannen lov til å låne telefonen.

Nordmannen ringte det danske politiet, som straks sto klare med en patruljebil som fraktet søvngjengeren trygt tilbake til hotellet, hvor han sov ut sin slitsomme bytur.

Danskene ler

- Nordmannen ringte oss rundt 3.45 på natta, og fortalte at han ikke visste veien tilbake og trengte hjelp, sier Leif Laorsin i Rønne politi.

Mannen skal være rundt 40 år gammel. Danske medier har slått opp saken og gjort narr av den søvnige byvandreren fra Norge. Nordmannen er fortsatt i Danmark, men ville i går kveld ikke kommentere sin utflukt.

VÅKNET: Ved dette kontoret skal nordmannen ha våknet etter å ha vandret rundt i byen i søvne.
BURDE VÆRT HER: Egentlig skulle han ha ligget i senga si på dette hotellet.