Virtuell lenke skal sette verdensrekord

Pengene går til barn rammet av aids.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det handler om årets tv-aksjon, «Sammen for barn», og et digitalt verdensrekordforsøk. I dag ble www.lenka.no erklært åpnet av NRKs Dan Børge Akerø.

Lenka er en virtuell lenke hvor du kan vise solidaritet med barn som er rammet av hiv og aids. Du laster opp et bilde av deg selv og sender det til 2080 med kodeord «lenka». Dermed er du automatisk med i nettlenken. Tjenesten koster 15 kroner. Pengene går uavkortet til tv-aksjonen.

Idrettsstjerner som Cristiano Ronaldo, Kjetil André Aamodt og Ole Gunnar Solskjær er allerede med i lenken, som i tillegg skal by på facebook-liknende funksjonalitet.

Nettsamfunn med mening

- Tenk om de som laget Facebook hadde hatt et budskap? Da hadde det budskapet blitt hørt av ganske mange, sier reporter Stian Barsnes Simonsen. Han er selvsagt allerede lenket sammen med Ronaldo og de over 500 andre som allerede er i lenken.

- Du kan invitere andre til å være med på din lenke også. Så er det jo litt morsomt å se om du får Ronaldo med på din, da, sier Barsnes Simonsen.

- Vis solidaritet

Når du er medlem i lenken, kan du lage din egen profil og invitere andre medlemmer til å stå i din lenke. Du kan lage en egen lenke for ditt tettsted, lage så mange lenker du vil og invitere så mange du vil. I tillegg får du vervepoeng. Meningen er jo å lage verdens lengste lenke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer