Virtuell lenke skal sette verdensrekord

Pengene går til barn rammet av aids.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det handler om årets tv-aksjon, «Sammen for barn», og et digitalt verdensrekordforsøk. I dag ble www.lenka.no erklært åpnet av NRKs Dan Børge Akerø.

Lenka er en virtuell lenke hvor du kan vise solidaritet med barn som er rammet av hiv og aids. Du laster opp et bilde av deg selv og sender det til 2080 med kodeord «lenka». Dermed er du automatisk med i nettlenken. Tjenesten koster 15 kroner. Pengene går uavkortet til tv-aksjonen.

Idrettsstjerner som Cristiano Ronaldo, Kjetil André Aamodt og Ole Gunnar Solskjær er allerede med i lenken, som i tillegg skal by på facebook-liknende funksjonalitet.

Nettsamfunn med mening

- Tenk om de som laget Facebook hadde hatt et budskap? Da hadde det budskapet blitt hørt av ganske mange, sier reporter Stian Barsnes Simonsen. Han er selvsagt allerede lenket sammen med Ronaldo og de over 500 andre som allerede er i lenken.

- Du kan invitere andre til å være med på din lenke også. Så er det jo litt morsomt å se om du får Ronaldo med på din, da, sier Barsnes Simonsen.

- Vis solidaritet

Når du er medlem i lenken, kan du lage din egen profil og invitere andre medlemmer til å stå i din lenke. Du kan lage en egen lenke for ditt tettsted, lage så mange lenker du vil og invitere så mange du vil. I tillegg får du vervepoeng. Meningen er jo å lage verdens lengste lenke.

- Dette skal dere være med på, for her har dere mulighet til å vise solidaritet med de barna i verden som har det aller verst, lyder oppfordringen fra aksjonsleder Kjetil Ørbeck.

- Ikke glemt

Tv-aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon. I år går pengene til UNICEF Norge i samarbeid med Norges Idrettsforbund og Olympiske komité og Right To Play.

- Mer enn 15 millioner barn har mistet forerldrene sine som en følge av aids. Disse barna skal ikke kjempe alene. Ved å være med i lenka, kan nordmenn vise at disse barna ikke er glemt, sier Kjersti Fløgstad, generalsekretær i UNICEF Norge.