FRYKT: En kinesisk turist har på seg en ansiktsmaske i den sørkoreanske hovedstaden Seoul, hvor det er brutt ut stor virusfrykt. Foto: EPA / NTB Scanpix
FRYKT: En kinesisk turist har på seg en ansiktsmaske i den sørkoreanske hovedstaden Seoul, hvor det er brutt ut stor virusfrykt. Foto: EPA / NTB ScanpixVis mer

Virus-alarm i Sør-Korea

To personer er døde og 700 isolert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i Sør-Korea har slått virus-alarm. Det jobbes på høyspreng for å begrense ytterligere spredning av det såkalte MERS-viruset.

Ifølge Folkehelseinstituttet ble viruset første gang påvist i 2012. Viruset, Middle East Respiratory Syndrome coronavirus (MERS-CoV), knyttes til Midtøsten og kan gi alvorlig lungesykdom. Nyere undersøkelser tyder på at kameler og dromedarer sannsynligvis er smittekilden.

Historisk sett er flest tilfeller påvist i Saudi-Arabia. Noen utbrudd har skjedd i land i Europa, Afrika, Asia og Amerika. Folk som har pådratt seg smitten har enten selv vært i Midtøsten, eller hatt kontakt med syke personer som har vært i regionen.

Sykdommen skal ikke være påvist i Norge.

Viruset kom i denne omgang til Sør-Korea med en reisende fra Saudi-Arabia. Deretter er det påvist 17 sykdomsutbrudd.

De 700 som er isolert er medisinsk personell og familiemedlemmer som har vært i nær kontakt med de to døde eller de øvrige virusbærerne.