Virus-alarm ved norske sykehus

15- 20 ansatte og like mange pasienter ved Bærum sykehus er rammet av det smittsomme mageviruset calici. En post ved sykehuset er stengt inntil videre. Nå går virusalarmen ved alle norske sykehus og legevakter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Avdelingsoverlege Harald Torsvik ved Bærum sykehus opplyser at ansatte og pasienter begynte å bli syke av viruset for halvannen uke siden. Men allerede etter tre- fire dager var sykehuset rammet av en epidemi.

- Sykehuset valgte å stenge en avdeling, forteller Torsvik. Avdelingen vil bli åpnet igjen et par dager etter at de siste symptomene er borte.

Norwalk

Epidemien har navnet Norwalk og er en variant av caliciviruset. De fleste smittede ved Bærum sykehus har tilknytning til medisinsk avdeling, men det er også rapportert om tilfeller ved andre avdelinger.

Foreløpig er en post på infeksjonsmedisinsk avdeling stengt inntil videre. - En post ved medisinsk avdeling er stengt og har inntaksstopp for nye pasieneter. Dette er gjort for å hindre smitte fra ansatte og pasienter som har symptomer på et Norwalk-liknende virus, sier vakthavende lege Peder Olsen ved medisinsk avdeling på Bærum sykehus.

Dagbladet meldte i går om at rundt tretti sykehus i Sverige har måttet stenge avdelinger på grunn av det hissige viruset.

Alvorlig

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer