Virus angriper mobiltelefoner

Et nytt mobilvirus angriper Nokia-telefoner. Les om viruset, og se hvordan du fjerner det!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no mottok viruset i går, på tekstmelding fra en bekjent. Det kom melding om at vi hadde fått tekstmelding, talemelding, faksmelding og epostmelding. Symbolene la seg øverst på mobiltelefonens skjerm, slik at klokka forsvant hvis det kom nye meldinger, eller vi skrudde på tastelåsen.

- I forrige uke var det tre kunder innom som hadde fått viruset. Der var avsenderen en epostadresse, sier salgskonsulent Tommy Engebretsen ved mobilkjeden Commit til Dagbladet.no.

- Viruset aktiverer flere funksjoner, og er bygget på samme prinsipp som feilen som ble omtalt i media for noen måneder siden.

Da fant et norsk firma ut at de kunne skru av andres mobiltelefoner ved å sende en spesiell kode til Nokia-brukere.

- Så langt har vi ikke mistanke om at det nye viruset er skadelig for telefonen, sier Engebretsen.

Misbrukt

Det finske selskapet PanuWorld har spesialisert seg på å tilby spesielle tekstmeldingstjenester for mobiltelefoner. Det er deres system, FLASHMSG, som er misbrukt.

På sin hjemmeside, skriver PanuWorld at de ikke kan lastes for viruset.

- Det er ikke enkelt å misbruke systemet vårt, og lage slike skadelige tekstmeldinger. Denne spesielle typen beskjeder er i utgangspunktet sperret, skriver de på sin nettside.

- Personen som har laget dette, har trolig lastet ned en gammel versjon av programmet vårt, og endret det.

For å fjerne viruset tar du SIM-kortet ut av telefonen din. Sett inn et annet SIM-kort, og tast inn koden. Deretter setter du inn kortet ditt igjen, og taster din pin-kode.