Virus slår ut feriegjester på hotell på Kanariøyene - 104 personer rammet

Det Ving tror er et vanlig magevirus har satt en demper på ferien til skandinaviske feriegjester, deriblant 34 nordmenn.  

SYKDOM: Siden slutten av november er 104 personer blitt dårlige. Bildet viser en strand i den populære fiskerlandsbyen på kanariøyene. Foto:  Christer Wahlgren / KvP / TT / NTB Scanpix. 
SYKDOM: Siden slutten av november er 104 personer blitt dårlige. Bildet viser en strand i den populære fiskerlandsbyen på kanariøyene. Foto:  Christer Wahlgren / KvP / TT / NTB Scanpix.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det startet i slutten av november og begynnelsen av desember, med at folk fikk kvalme, diare og virussymptomer.

Så langt har Ving fått melding om at 104 skandinaver bosatt på reiseselskapets hotell i Arguineguin er blitt syke.

- Det er blitt tatt prøver av både basseng og mat uten at det er funnet noen kilde til hvor viruset kommer fra, så vi tror det bare er et vanlig magevirus, og oppfordrer folk til å være nøye med hygienen, sier pressevakt Sophie Damsund i Ving til Dagbladet.

Det var den svenske avisa Expressen som først omtalte saken. Det er nemlig flere svensker berørt, i tillegg til 34 nordmenn.- Vi var nede og spiste, og så gikk det bare noen timer til jeg følte meg dårlig. Så gikk jeg opp på hotellrommet, og bare begynte å spy, forteller en av de svenske gjestene til avisa.Damsund i Ving sier hotellgjestene får god oppfølging på hotellet, med tilgang til lege.

Det er ikke første gang virus-epidemier sprer seg på feriehotell, heller ikke for Ving.

- Når folk bor tett på hverandre på hotell kan sånt skje, og i sesonger som dette hvor været i Norge er litt ustabilt, kan folk ta med seg virus som dette nedover, forklarer Damsund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer