Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Virus-smittet på fransk skisted

Fem britiske statsborgere, blant dem et barn, er smittet av Wuhan-viruset på det franske skistedet Les Contamines-Monjoie i Alpene.

FERIESTED: Fem briter har fått påvist smitte av coronaviruset ved det franske skistedet Les Contamines-Monjoie i Alpene Foto: Marie Giffard / AFP / Scanpix
FERIESTED: Fem briter har fått påvist smitte av coronaviruset ved det franske skistedet Les Contamines-Monjoie i Alpene Foto: Marie Giffard / AFP / Scanpix Vis mer

De fem britene bodde i den samme turisthytta som en annen brite som nylig hadde vært i Singapore og blitt smittet der, opplyser Frankrikes helseminister Agnes Buzyn, ifølge Reuters.

De fem britene, fire voksne og et barn, er innlagt på sykehus i Lyon, Grenoble og Saint-Étienne, men tilstanden er ikke alvorlig, sier hun, ifølge NTB.

Stenger skoler

I tillegg er seks andre briter som oppholdt seg på skistedet, lagt inn på sykehus for observasjon.

Til sammen elleve personer har til nå fått påvist Wuhan-viruset i Frankrike, ifølge helseministeren. Briten som var smittekilde, er tilbake i hjemlandet og regnes ikke med blant de elleve.

To skoler der det britiske barnet gikk for å få franskundervisning, vil bli stengt neste uke.

I KARANTENE: Nærmere 4000 passasjerer holdes i karantene på et cruisskip i Japen, etter at det ble påvist flere tilfeller av coronaviruset ombord. Video: CNN Vis mer

Foreldre til rundt 350 barn er varslet om saken, opplyste lokale myndigheter på en pressekonferanse lørdag, skriver Cnews.

Forretningsreise

Franske myndigheter søker etter flere som kan ha blitt utsatt for smitte ved og i nærheten av det franske skisenteret.

Myndighetene i både Frankrike og Singapore jobber nå for å komme i kontakt med andre som har vært i nær kontakt med briten.

Han var på forretningsreise, og deltok på et arrangement på et hotell i Singapore 22. januar med 94 andre utlendinger, opplyser franske myndigheter.

Det er oppdaget smittespredning i Malaysia og Sør-Korea rundt folk som har deltatt på det samme arrangementet, sier helsemyndighetenes talsmann Jerome Salomon.

I Singapore er det påvist 40 tilfeller av coronaviruset, skriver Reuters.

Økende dødstall

Til tross for enorme tiltak har 86 personer, bare det siste døgnet, dødd av det smittsomme viruset, som så langt har krevd 722 liv i Kina.

81 av dem som har mistet livet det siste døgnet, døde i Hubei-provinsen, hvor viruset først ble oppdaget.

Ifølge de offisielle tallene er det nå 34 500 personer som er smittet av viruset i landet.

Coronaviruset har sitt utspring i millionbyen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina. Coronavirusfamilien omfatter mange ulike virus som kan gi luftveisinfeksjon. Mange coronavirus gir bare forkjølelse, mens andre kan gi mer alvorlig sykdom og i noen tilfeller forårsake dødsfall, skriver Folkehelseinstituttet (FHI).