Virus spolerer søk etter savnet jente

E-post-viruset sletter filer på datamaskinen din i stedet for å gi mer informasjon om den forsvunne fem år gamle jenta Jessica Ann Koopman. Foreldrene fortviler over påfunnet fra hackere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fem år gamle Jessica Ann Koopman forsvant fra sitt hjem North Lethbridge i Alberta i Canada i forrige uke. Flere hundre mennesker har vært involvert i letinga etter jenta, men foreløpig har den vært resultatløs.

Adam Tetrault bestemte seg for å sende ut en e-post til alle sine kontakter med informasjon om den savnede jenta. Tetrault ba alle mottakere om å videresende meldingene til så mange som mulig, med et lite håp om at noen kan ha sett femåringen.

Men virus-hackere klarte ikke å holde fingeren av fatet. En ny e-post-melding nesten lik den originale ble distribuert, men nå med et ødeleggende datavirus. Virus er fordekt som en lenke til en hjemmeside om mer informasjon om Jessicas forsvinning og en 300.000 kroners dusør.

Når vedlegget åpnes blir meldingen automatisk sendt videre til samtlige personer i adresseboka, samtidig som viruset ødelegger datafiler på din egen maskin, skriver den canadiske avisa The Calgary Herald.

Jessicas mor fortviler over påfunnet.

- Har de ikke noe annet å gjøre enn å ødelegge letingen etter en liten jente?, sier hun til den canadiske avisen.

Forsvinningen av den unge jenta har vakt oppsikt i Canada, og en anonym person har tilbudt 50.000 canadiske dollar (omtrent 300.000 norske kroner) for opplysninger som fører til at Jessica kommer tilbake til sine foreldre i livet.

FORSVUNNET: Hackere har laget et virus som sendes ut som en oppfordring til å finne jenta.