Corona:

Viruset dreper narkohandelen

Coronapandemien har fullstendig ødelagt for de ulovlige narkokartellene.

VELDEDIGHET: En ansatt i Alejandrina Guzman Foundation med et munnbind med bilde av den kjente meksikanske kartellbossen Joaquin "El Chapo" Guzman. Stiftelsen, som drives av El Chapos datter Alejandrina, har begynt å drive ut mat og andre nødvendige varer til fattige i Mexico City. El Chapo selv sitter nå fengslet i USA. Foto: Ulises Ruiz / AFP
VELDEDIGHET: En ansatt i Alejandrina Guzman Foundation med et munnbind med bilde av den kjente meksikanske kartellbossen Joaquin "El Chapo" Guzman. Stiftelsen, som drives av El Chapos datter Alejandrina, har begynt å drive ut mat og andre nødvendige varer til fattige i Mexico City. El Chapo selv sitter nå fengslet i USA. Foto: Ulises Ruiz / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

NEW YORK (Dagbladet): På de fleste fronter verden over har den ulovlige narkotikahandelen gått på en kraftig smell med coronautbruddet, ifølge en omfattende undersøkelse AP har gjort i USA. Financial Times beskriver en liknende situasjon i Europa.

Analytikere sier til avisa at coronapandemien vil ha en varig påvirkning på narkotikahandelen gjennom utviklingen av nye ruter og partnerskap, og at de kartellene som er best til å utnytte krisa kan vokse seg mektige.

Kundene er hjemme

Det er nemlig ikke lett å drive smugling og handel med narkotika når grenser er stengt og kundene sitter hjemme. I Kina er er smuglerne avhengige av kjemikaler for å lage stoff som metamfetamin og såkalt kunstig heroin, fentanyl. Denne produksjonen er nå lammet.

Narkotikakarteller i Mexico og Colombia forsøker fortsatt å smugle stoff inn i USA, men der har kundene blitt borte, ifølge nyhetsbyrået gjennomgang basert på informasjon fra to dusin politikilder.

De beskriver hvordan kokain og andre stoffer vanligvis blir smuglet inn i stor stil over grensa mellom Mexico og USA. Og vanligvis kan smuglerne lure seg inn ved å blande seg med annen travel varetrafikk. Men nå er nesten all trafikk borte. I tillegg har barer, nattklubber og moteller, som kan være travle markedsplasser for narkotikahandel, blitt stengt. Samtidig har prisene skutt i været.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer