Storbritanna strammer til:

- Viruset har endret angrepsmetode

Statsminister Boris Johnson har strammet inn på julefeiringen i hele landet, etter at en ny og mer smittsom variant av coronaviruset nå sprer seg som ild i tørt gress.

STRAMMER INN: Statsminister Boris Johnson har strammet inn på julefeiringen i hele landet, etter at en ny og mer smittsom variant av coronaviruset nå sprer seg. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ja, jula dette året blir annerledes, men vi må være realistiske. Vi må ofre det å se de vi er glad i denne jula, slik at vi kan beskytte livene deres, og slik at vi kan møte dem til julefeiring i framtida, sier en alvorlig Johnson lørdag ettermiddag.

Til tross for at Storbritannia har levd med strenge restriksjoner i lang tid, etter at bølge to traff landet med full kraft tidligere i høst, har landet den siste tiden opplevd en stor smitteoppblomstring.

Bare det siste døgnet har over 27 000 nye tilfeller blitt registrert, melder Sky News.

I både London, Sørøst- og Øst-England, har en mer smittsom variant av coronaviruset fått alarmen til å gå, og Johnson strammer nå kraftig inn i forsøket på å beholde kontrollen.

- Det kan være opptil 70 prosent mer smittsomt enn den originale varianten. Dette sprer seg nå veldig raskt, sier Johnson, som fredag og lørdag har sittet i krisemøter om det nye funnet.

Ikke-essensielle butikker, frisører, og treningssentre må stenge dørene. Det blir også innført påbud om hjemmekontor for dem som kan, og alle oppfordres til å holde seg hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer