Corona

- Viruset har kommet for å bli

Overlege ved FHI Preben Aavitsland kommer med sin egen analyse for coronavirusets framtid.

SVARER: Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet uttaler seg om hvordan vi må håndtere coronaviruset framover. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
SVARER: Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet uttaler seg om hvordan vi må håndtere coronaviruset framover. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag vurderte den svenske statsepidemiologen Anders Tegnell hvordan han tror coronapandemien kommer til å påvirke verden i mange år framover. Han var klar på at coronaviruset ikke kommer til å forsvinne.

- Det kommer ikke til å skje. Vi kommer til å måtte håndtere viruset i lang tid framover. Hvor lenge dette kommer til å klassifiseres som en pandemi er et betydelig vanskeligere spørsmål, fordi det er WHOs (Verdens helseorganisasjon) vurdering. Vi snakker nok om noen år til før vi når et nytt stadium i verden, før vi kan si at sykdommen er under såpass stor kontroll at den ikke trenger å bli kalt en pandemi lenger, sier Tegnell til Expressen.

I tillegg presiserte Tegnell at det er umulig å diskutere hvor lang tid det kommer til å ta for å få bukt med coronaviruset. Han mener blant annet at vi kommer til å måtte vaksinere oss minst én gang de neste sju åra, muligens to og tre ganger.

- Min vurdering er at dette er en sykdom vi ikke kan vaksinere bort globalt sett, det mener jeg er helt umulig, sier Tegnell.

- Kommet for å bli

Etter Tegnells nye uttalelser har Dagbladet henvendt seg til overlege ved Folkehelseinstituttet (FHI), Preben Aavitsland, for å høre om han er enig i Tegnells vurderinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer