Viruset kan ha ført til hjerneskade hos flere tusen barn. Nå ber USA gravide om å holde seg unna 14 land

- Vi følte ikke at vi kunne vente, sier lege.

ADVARER: Amerikanske myndigheter advarer gravide kvinner mot å reise til områdene som er hardest rammet av zikafeber, etter at brasilianske forskere fant en sammenheng mellom viruset og barn som blir født med microcephali. Foto: AP Photo/Felipe Dana/NTB Scanpix
ADVARER: Amerikanske myndigheter advarer gravide kvinner mot å reise til områdene som er hardest rammet av zikafeber, etter at brasilianske forskere fant en sammenheng mellom viruset og barn som blir født med microcephali. Foto: AP Photo/Felipe Dana/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Brasilianske helsemyndigheter slo full alarm i desember, etter at det ble klart at 2400 babyer i landet er født med mikrocefali.

Den nevrologiske lidelsen fører til at barnets hodeskalle blir mindre enn normalt, fordi hjernen utvikler seg unormalt i fosterlivet. Tilstanden vil føre til nedsatt hjernefunksjon og intelligens. Et betydelig antall av de som blir født med diagnosen dør unge. 

Helsemyndighetene i Brasil mener det høye antallet tilfeller skyldes zikafeber som smittes via mygg.

Advarer Nå går amerikanske helsemyndigheter ut med en advarsel der de ber gravide kvinner om å utsette reiser til 13 latinamerikanske eller karibiske land, i tillegg til Puerto Rico. 

«Gravide kvinner i alle faser av svangerskapet bør vurdere å utsette reiser til områder hvor zikaviruset smitter. Gravide kvinner som er nødt til å reise til disse områdene bør snakke med en lege først», skriver Center for Disease Control and Prevention (CDC) i en pressemelding. 

- Vi tror dette er et ganske alvorlig problem. Dette viruset sprer seg over hele det amerikanske kontinentet. Vi følte ikke at vi kunne vente, sier doktor Lyle Petersen ved CDC til New York Times. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer