WHO:

- Viruset raskere enn vaksinene

WHO advarer om at coronaviruset beveger seg raskere enn vaksinene og mener at G7s løfte om å dele én milliard vaksinedoser rett og slett ikke er nok.

FÆRRE VAKSINER: Helseminister Bent Høie opplyser at Norge får færre vaksinedoser VIDEO: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Andre ledere innen internasjonal helse advarer også om at G7s løfte er utilstrekkelig og at det kommer for sent.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har lenge kritisert verdens rike land for å ha ført en nasjonalistisk politikk som innebærer at fattigere land har fått langt mindre coronavaksiner enn land som har hatt ressurser nok til å sikre seg leveranser fra vaksineprodusentene.

Ifølge eksperter vil alle tape på dette, ettersom det vil ta lengre tid å få pandemien under kontroll og gi større risiko for mutasjoner.

11 milliarder

I februar hadde G7-landene kun lovet å gi bort 130 millioner doser, men under helgens toppmøte plusset de på 870 millioner doser. Behovet er imidlertid på 11 milliarder doser, ifølge ekspertene. Det er det som trengs for å nå WHOs mål om at minst 70 prosent av verdens befolkning skal være vaksinert innen G7-møtet i Tyskland neste år.

- Dette er til stor hjelp, men vi trenger mer, og vi trenger dem raskere. Akkurat nå beveger viruset seg fortere enn den globale distribusjonen av vaksiner, sa WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus på en pressekonferanse mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer