Viruset sprer frykt over hele verden, men dette firmaet kan ha funnet løsningen

Verdens første vaksine klar for testing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fram til 2014 har Brasil bare registrert omlag 200 tilfeller av microkefali, en tilstand der hjernen utvikler seg unormalt og ikke oppnår normal størrelse.

I 2015 eksploderte antallet, og hele 3000 tilfeller ble rapportert. Forskerne og helsemyndighetene sleit lenge med å finne årsaken til den voldsomme økningen, men i november fant de koblingen mellom microcephali og zikaviruset.

Dette har fått alarmene til å gå over hele verden, og tilfeller har blitt rapportert blant annet i Sverige og Danmark. I utgangspunktet finnes det ingen kur mot sykdommen, men et indisk firma er nå det første som har to vaksiner klare for testing. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Vaksine? Selskapet Bharat Biotech forteller at de allerede har arbeidet med en vaksine i et år, men understreker at det så langt bare dreier seg om potensielle remedier. En bevist kur er med andre ord fortsatt et stykke unna.

De kan også meddele om arbeidet startet som en forlengelse av jobben med å finne en vaksine mot denguefeber. Zika er nært relatert til denguefeber og spres av den samme myggarten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer