Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Virusfrykt i USA

Et dødelig virus sprer frykt langs USAs østkyst. Helseeksperter i 17 delstater er på utkikk etter tegn på spredning av det såkalte Vest-Nilen viruset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et stort antall døde fugler har fått fart på virusfrykten langs østkysten av USA. Fuglene har dødd av det aggressive encephalitviruset, som i fjor sommer tok livet av sju personer og gjorde 60 personer syke i New York.

En 78 år gammel mann bosatt på Staten Island som er meldt smittet av viruset, ble sendt hjem fra sykehus i dag, melder CNN. Men meldingen har satt et støkk i virusredde amerikanere.

Tidligere i sommer ble store deler av New York sprayet med insektsspray, og folk ble oppfordret til å holde seg innendørs. Etter de nye fugledødsfallene blir folk langs hele kysten bedt om å være forsiktige.

Spredning

I Boston er virusfrykten stor etter at det er funnet flere døde fugler. Også Connecticut og New Jersey er rammet. Så langt er frykten ubegrunnet, ingen har dødd av encephalitviruset i år, melder BBC online.

Det er bare en prosent av myggen som er bærere av viruset, i tillegg vil mange som blir smittet kun få influensaliknende symptomer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media