Virusmysterium på luksushotell

I slutten av januar deltok 109 personer fra selskapet Servomax på en konferanse på luksushotellet Grand Hyatt i Singapore. Siden har deltakere blitt påvist smitte av coronaviruset i Spania, Frankrike, England, Malaysia og Sør-Korea.

SMITTE: Personer som har blitt påvist smitte av coronaviruset i Frankrike, Storbrtiannia, Spania, Malaysia og Sør-Korea befant seg på dette hotellet i Singapore i slutten av januar. FOTO: Grand Hyatt Singapore
SMITTE: Personer som har blitt påvist smitte av coronaviruset i Frankrike, Storbrtiannia, Spania, Malaysia og Sør-Korea befant seg på dette hotellet i Singapore i slutten av januar. FOTO: Grand Hyatt Singapore Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Verdens helseorganisasjon (WHO) har intensivert jakten på en person de mistenker at har vært en såkalt «patient zero» ved en konferanse på et luksushotell i Singapore. Vedkommende kan ha spredt coronaviruset – Covid-19 – globalt.

De mistenker at smittekilden var i kontakt med personer fra det britiske gassanalyseselskaper Servomax, og at viruset på denne måten ble spredt videre til minst fem land.

Ansatte i Servomax var på luksushotellet Grand Hyatt i Singapore i anledning en konferanse for omkring tre uker siden. Det mistenkes at den ukjente smittekilden har befunnet seg enten i møterommet eller i nærheten av hotellet, som også har en nattklubb i kjelleren.

Dale Fisher, som er tilknyttet WHO, forteller at det er en kritisk del av deres arbeid å spore opp denne personen som de mistenker at er ansvarlig for at viruset ble spredt til flere land.

Men jo lengre tid det tar, jo vanskeligere blir det.

- Det er åpenbart at vi er ukomfortable med å diagnostisere en pasient med smitte av viruset, uten å klare å finne ut av hvordan pasienten ble smittet, sier Fisher til nyhetsbyrået Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer