Coronaviruset:

«Virusrebeller» hoster på eldre

Over hele verden trosser «virusrebeller» myndighetenes helseråd. I Tyskland har ungdommer hostet på eldre etter «coronafester».

SLITER: Politiet i Benidorm sliter med å få turistene til å følge Spanias restriksjoner for å hindre smitte av coronaviruset. Bilder fra AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens verdens myndigheter innfører stadig strengere tiltak for å bekjempe den globale coronapandemien, er det noen som nekter å innrette seg etter myndighetenes helseråd.

Disse blir nå kalt «virusrebeller» av nyhetsbyrået Associated Press (AP), som i en større reportasje har omtalt en lang rekke eksempler fra over hele verden.

Eksemplene inkluderer ungdommer fra Tyskland som organiserer «coronafester», strandløver i Frankrike, surfere i Australia og collegestudenter i USA.

13 000 dødsfall

Søndag ettermiddag var det registrert i underkant av 320 000 tilfeller av coronasmitte over hele verden.

I alt har over 13 000 personer mistet livet.

I Norge offentliggjorde Folkehelseinstituttet (FHI) nye tall søndag som viser at 2132 personer er bekreftet smittet av viruset her til lands. Sju personer har mistet livet.

For mange kan viruset være relativt ufarlig. For sårbare, som for eksempel eldre og kronisk syke, kan sykdommen i verste fall få et dødelig utfall.

Viruset er mer smittsomt enn for eksempel influensa, og nettopp derfor har myndigheter over hele verden bedt sine befolkninger om å unngå unødvendig kontakt med andre mennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer