- Vis din avsky

Norges Røde Kors, Ungdom mot vold og Kirkens Bymisjon starter nå en ny landsomfattende kampanje mot den meningsløse volden. - Det gjelder at folk omsetter følelsene i handling. Hjelp oss å vise avsky mot volden, sier Sven Mollekleiv i Norges Røde Kors.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Organisasjonene kom sammen etter det rystende drapet på Bernt Christian Thon Reppe. Fredag arrangerer de i samarbeid med familien, en stille markering utenfor utestedet der 24-åringen ble drept.

Politikerne

- Vi håper at folk vil vise sin medfølelse og sympati med 24-åringens pårørende. Vi vet at en omfattende markering vil ha en effekt, sier generalsekretær Mollekleiv.
Utestedene i Oslo vil støtte aksjonen ved å bære «:stopp volden»-T-skjorter i hele sommer.

- Men politikerne må også vise sitt ansvar. De kan ikke bare sitte på Stortinget å skylde på hverandre. Vi vil sette stor pris på det hvis de slutter opp om aksjonen, sier Svein Mollekleiv.

De tre organisasjonene tar med seg de effektive virkemidlene fra forrige «:stopp volden»-kampanje.

Det nytter

- Disse skal utvikles og styrkes. Det er ikke så forferdelig mye som skal til for å gjøre byene tryggere. Sist markerte 200000 nordmenn sin støtte til aksjonen. Vi håper at minst like mange ønsker å bidra denne gangen, sier Mollekleiv.

De tre organisasjonene arbeider på hver sin måte for å redusere volden i samfunnet. Ungdom mot vold konsentrerer sin virksomhet mot gjengmiljøet i Oslo-sentrum.

- Vi har sett at det nytter med avskymarkeringer. Ordene har en effekt, sier leder Farid Bouras. Kirkens Bymisjon jobber spesielt med vold i hjemmene og Røde Kors står for blant annet natteravnordningen.
- Jeg håper at politikerne forstår at denne aksjonen også angår dem. Vi vil ha mange mennesker med i opptoget om vold, som går på fredag. Det å vise at man ikke aksepterer at slike tragedier skjer, sier Sven Mollekleiv.

MOT VOLD: Sven Mollekleiv vil mobilisere mot volden.