Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vis handling, ordfører Stang

Varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) ber Høyre-ordføreren ta ransansvar.

KREVER HANDLING: Varaordfører Libe Rieber-Mohn synes det er fint at ordfører Fabian Stang bekymrer seg for ransbølgen, men krever at Høyre-ordføreren snart viser til konkrete tiltak som skal roe bølgen. Her er de to i en debatt i forbindelse med valget i 2011. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KREVER HANDLING: Varaordfører Libe Rieber-Mohn synes det er fint at ordfører Fabian Stang bekymrer seg for ransbølgen, men krever at Høyre-ordføreren snart viser til konkrete tiltak som skal roe bølgen. Her er de to i en debatt i forbindelse med valget i 2011. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):- Ordfører Fabian Stang har vært ute mange ganger og uttrykt sin bekymring over situasjon. Vi er alle bekymret, men vi trenger ikke flere bekymringer fra ham nå. Vi trenger politisk lederskap og handling, sier varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) i Oslo til Dagbladet.
 
Til Dagbladet i dag sier ordfører Fabian Stang i Oslo at han blir fortvilet og sint over ransbølgen i hovedstaden.

- Jeg blir både fortvilet og sint når folk ikke kan være i fred når de er hjemme i egne boliger eller ute på gata. Og så blir jeg imponert av politiet, som tar dette på alvor. Men det er klart vi alle føler oss litt maktesløse i forhold til den bølgen vi har sett nå, sier Stang.

Plan? Hun utfordrer Høyre-ordføreren til å komme med konkrete tiltak som skal sette en stopper for ransbølgen i hovedstaden.
 
- Høyre har styrt byen i 17 år og det har vært ransbølger tidligere. Hva er det Høyre-ordføreren har tenkt å gjøre med alle ranene? Han er Høyres fremste representant og politiker i Oslo. Det er fint at han er ute og uttrykker bekymring, men jeg forventer ansvar og handling, sier Rieber-Mohn til Dagbladet.

- Hvilken plan har Oslo? spør hun.

- Mer synlig politi Stang sier i intervjuet i Dagbladet i dag at han er i mot fengsling av barn, men at det må skje noe med en gang. Han vil se på bestemmelsene med tanke på taushetsplikt og få ranerne ut av kriminell virksomhet og vise at å rane andre får konsekvenser.

Arbeiderpartiet og Libe Rieber-Mohn vil ha tydeligere svar. Hun mener tiltak som mer synlig politi og tettere oppfølging av både ranere og ransofre må iverksettes.

- Samfunnet må reagere strengere og det bør innføres ungdomsstraff for de yngste lovbryterne. Dette må få konsekvenser. Men da har skaden allerede skjedd. Ved å gripe inn tidligere vil innsatsen få positive effekter, både for den enkelte og samfunnet, sier hun.

Hun mener også samarbeidet mellom forskjellige etater må være forpliktende.

- Barn som begår ran har som regel blitt frastjålet noe i livet selv. De er ofte i barnevern-apparatet, foreldrenes norsk-kunnskaper er ofte dårlige og mange har blitt utsatt for omsorgssvikt. Ungdommen må fanges opp i et forpliktende samarbeid mellom skolen, barnevern og politi, sier varaordføreren.

Stang: - Uholdbar situasjon Ordfører Fabian Stang har denne kommentaren til sin varaordfører:

- Vi er svært bekymret over situasjonen vi nå opplever med mange ran i Oslo. Derfor er det innkalt til et ekstraordinært møte i Politirådet på onsdag for å drøfte hvilke akutte, og mer langsiktige tiltak politiet og Oslo kommune kan gjennomføre.

- Det er vanskelig å finne lyspunkter i situasjonen slik den er nå, men jeg er veldig fornøyd med at politiet raskt har omstilt seg og satt inn store ressurser for å sette en stopper for denne helt uholdbare situasjonen, skriver Stang i en e-post til Dagbladet.

 

 

KREVER HANDLING FRA ORDFØREREN: Varaordfører Libe Rieber-Mohn. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
KREVER HANDLING FRA ORDFØREREN: Varaordfører Libe Rieber-Mohn. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer