- Vis lista over farlige tunneler

- Bilistene bør få vite hvilke tunneler som er brannfarlige. Det mener Forbrukerrådet som reagerer på at Vegdirektoratet holder tilbake opplysninger om hvilke tunneler som er brannfarlige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

250- 300 tunneler i Norge er isolert med det brannfarlige stoffet PE-skum. En bilulykke med en påfølgende brann i PE-skum vil være livsfarlig.

Disse opplysningene til tross: I går meldte Dagbladet at Vegdirektoratet sitter med lista over de mest brannfarlige tunnelene landet over, men at direktoratet ikke vil offentliggjøre lista. Først om et par måneder skal bilistene få vite hvilke tunneler det dreier seg om.

- Det er viktig å få dette ut før sommerferien og veiene blir fulle av bilister. Hva gjør de ansvarlige, altså staten, om noe skjer nå som dette er kjent? spør advokat Ragnar Wiik. Folk må få vite om det som i verste fall kan være brannfeller, sier Wiik.

Denne oppfatningen deles også av Forbrukerrådet:

- Hvis folk er engstelige og vurderer å kjøre en annen vei, er det et rimelig krav å få vite hvilke tunneler det gjelder. Hvis ikke lista er komplett, burde i alle fall deler av lista vært offentliggjort, påpeker avdelingsdirektør Erik Selgård i Forbrukerrådet.

Informasjonsjef Egil Otter Norges Automobil Forbund sier at NAF og Vegdirektoratet flere ganger har diskutert tidsplanen for brannsikring av tunneler.

- At Vegdirektoratet ligger så langt etter skjema, kommer som en overraskelse på oss.

Otter ønsker likevel ikke at lista offentliggjøres:

- Det ville bare skremme enda flere. Folk med fobi har derimot fått nok et argument for å unngå tunnelene.