Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vis meg skoene dine - og jeg skal si deg hvem du er...

- Dette er nydelige krokosko til 10000- 15000 kroner. Flotte sko som kler Røkke, sier skomaker Asbjørn Dagestad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For alle oss uinnvidde: Kroko er krokodilleskinn.

- Dette er krokodilleskinnssko av aller beste merke. Sannsynligvis italienske, men jeg tror ikke de er håndsydde, sier skomakeren, som er en skikkelig skofrik. Asbjørn Dagestad, som er skomaker ved Bislett i Oslo, faller nesten i staver over det Kjell Inge Røkke hadde på beina da han møtte opp i Næringsdepartementet torsdag.

- Med den smaken er det ikke lett å få kjøpt seg sko i Norge, såpass kan jeg si. De dyreste skoene i min butikk ligger på 3000- 4000 kroner, sier han.

Egen stil

At milliardæren manglet sokker, synes han bare er stilig.

- Men enda tøffere er det at han møter de høye herrer byråkratene uten slips. Røkke gjør som han vil, og opptrer som en skikkelig riking. Det synes jeg er helt greit, sier Dagestad med mye latter bak brilleglassene.

- Jeg la merke til de stilige skoene i avisa til morra'n i dag. Og tenkte at jammen har gutten stil. Røkke er en snedig blanding av harrygutt og designfrik. Det er som det skal være. Røkke kan kle seg, han er en av de få her i landet, sier Dagestad.

Venter på Jens P.

En som har mye å lære av Røkke, er Jens P. Heyerdahl d.y., mener skomaker Dagestad.

- Jens P. har mye kleine sko. Ham venter vi på, sier skomakeren.

- Disse skoene lyser det italiensk design av lang vei, sier moteansvarlig John Ødegård Jensen i magasinet Café, og studerer avisbildet av Røkkes sko. Røkke opptrer konsekvent uten sokker om sommeren. Det er en søreuropeisk trend. Så fine sko trenger ikke sokker. For her snakker vi om myke italienske sko av beste merke, sier Ødegård Jensen.

Kule rikinger

Likevel synes ikke Ødegård Jensen det høver seg å gå sokkeløs til Næringsdepartementet.

- Men ellers er det kult, sier han. Ødegård Jensen synes også Fred. Olsen er en kul fyr, slik han opptrer i hightechsko og dress.

- Kjempestilig.

Jens P. derimot, får ikke mye positiv omtale for sine utgåtte joggesko.

- De tåler absolutt å skiftes ut, slår Cafés motemann fast.

trude.w.stromman@dagbladet.no

SKOFRIK: Dette er krokodilleskinnsko av aller beste merke. Sannsynligvis italienske, sier skomaker Asbjørn Dagestad i Oslo.
SLIPSLØS: Enda tøffere enn at han manglet sokker, er det at Røkke møter byråkratene uten slips, mener skomaker Dagestad.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media