- Vis meg tallene, Reitan!

SANDEFJORD (Dagbladet): Landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen kjøper ikke Rema-gründer Odd Reitans forsikring om lave marginer på mat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tar gjerne imot tilbudet om voksenopplæring, men da må han legge fram hele historien, ikke bare slagordene, sier Hanssen.

Landbruksministeren lar seg ikke presse tilbake på sitt korstog for bedre og billigere mat. Etter at han angrep de store matvarekjedene i helga for å selge dyrere og dårligere enn små innvandrerbutikker, slo Rema-Reitan tilbake:

- Bjarne Håkon Hanssen har et forståelsesproblem som langt overgår mitt forklaringsproblem, sa Odd Reitan.

Han ville gi landbruksministeren voksenopplæring. Den invitasjonen tar Bjarne Håkon Hanssen imot, men under en klar forutsetning:

Stiller opp

- Odd Reitans enkle forklaring om lave marginer, men stort volum, holder ikke. Vi har i lang tid prøvd å få ut nødvendige tall fra Rema og de andre store kjedene, men det har ikke vært mulig. Hvis de nå ombestemmer seg, stiller jeg gjerne opp til voksenopplæring. Men da må undervisningsmateriellet være i orden. Det går ikke lenger bare med slagord, sier landbruksministeren til Dagbladet.

Han var i går hos kjøttforedlingsbedriften Skjeggerød AS i Sandefjord. Der fikk han se hvordan norske pølser lages.

Ingen innsikt

- Folk må få vite hvorfor det bare er Rema og de andre store som tjener store penger fra grisen slaktes til koteletten ligger i hyllene. En ting er at Odd Reitan ifølge Kapital er god for sju milliarder, men også mange lokale kjøpmenn topper skattelistene i sine kommuner. Hvorfor det er slik, vet vi ikke, nettopp fordi Reitan og de andre ikke har gitt oss innsikt, hevder Ap-statsråden.

Han har merket seg at det bare er Rema-gründer Reitan som har gitt lyd fra seg. Milliardær Stein Erik «Rimi»-Hagen holder foreløpig kjeft.

PØLSE-HÅKON: - Det er alltid pølser med på bildene med meg, sier landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen. I går ble han orientert om kjøttbransjen av Skjeggerød AS i Sandefjord. Produksjonarbeider Thi Nguyen Luom til venstre.