VISA «hikket» 26 000 ganger

- Ingen svindlere som har vært på ferde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norske VISA-kunder er berørt av om lag 26 000 feiltransaksjoner under kortselskapets «datahikke» i begynnelsen av forrige uke.

- Problemene skyldes en komplisert teknisk feil, som vi har funnet. Jeg kan garantere at det ikke er hackere eller andre svindlere som har forsårsaket problemene, sier talsmann for VISA Europe i London, Paul Ravenscroft, til Dagbaldet.no onsdag kveld.

I går anslo VISA Europes kundeansvarlige i Norge, Christina Lind, at «noen tusen» norske kortbrukere er rammet.

- Feilen har rammet kortbrukere over hele Europa, og vi har registrert flest feil ved uttak i minibanker i Tsjekkia, Ungarn og Polen, sier Ravenscroft.

Dagbladet.no har fortalt om Sunndal-mannen Tor Erik Ebbesen, som tok ut 2000 kroner i en minibank i Esbjerg forrige mandag. Deretter «hikket» VISA ut 16 ganger 2000 kroner fra Ebbesens konto. Hans danske minibankbesøk er dermed registrert med 17 transaksjoner i feilstatistikken.

Blakke i to uker

Han har anmeldt kortgiganten for tyveri, og er i likhet med mange andre kunder på Europa-tur mektig irritert over mangel på informasjon om hva som egentlig har skjedd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer