Visedirektør i CIA går av

Det melder nyhetsbyrået AP i kveld.

 - MER TID TIL FAMILIEN:  Etter 33 år i CIA går Michael Morell av som visedirektør i CIA. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN
- MER TID TIL FAMILIEN: Etter 33 år i CIA går Michael Morell av som visedirektør i CIA. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGANVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): CIAs visedirektør Michael Morell går av, melder nyhetsbyrået AP i kveld.

- Etter 33 års tjeneste, inkludert mer enn tre år som visedirektør, forlater jeg stillingen fredag 9. august. Jeg har to lidenskaper i livet; CIA og familien. Etter lang tjeneste hvor jeg har gitt alt for CIA ønsker jeg nå å gi alt for familien, sier Morell i en pressemelding.

Han erstattes av advokat Avril D. Haines, som jobber i Det hvite hus.

John Brennan, som i mars ble ny direktør i CIA, sier at en av tingene han gledet seg til var å jobbe med Morell.

- Michael og jeg begynte våre karrierer i 1980 og har vært nære venner siden, sier Brennan i en pressemelding.

Selv om amerikanske sikkerhetsmyndigheter den siste tida har vært rystet av en overvåkningsavsløring, synes det ikke av CIAs pressemelding som om avgangen har med den saken å gjøre. Tidligere CIA-ansatt Edward Snowden (29) sto i forrige uke bak avsløringen av PRISM-programmet, som er opprettet for at NSA og FBI skal ha mulighet til å overvåke kommunikasjon som foregår på sosiale verktøy på nettet.

De ni selskapene som nevnes i det lekkede dokumentert er Microsoft (Hotmail), Skype, Facebook, YouTube, Google, Yahoo, Apple, AOL og PalTalk, mens det går fram at Dropbox snart blir innlemmet.

Morell har jobbet for CIA siden 1980 og fungerte som sjef etter at David Petraeus trakk seg fra jobben på slutten av 2012, på grunn av en utroskaps-skandale.