Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Visepolitimester Hans Halvorsen beordret over til justisdepartementet

Kriminalsjefen har vært omstridt internt i politiet.

BEORDRET TIL DEPARTEMENTET: Hans Halvorsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BEORDRET TIL DEPARTEMENTET: Hans Halvorsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da tidligere politimester Anstein Gjengedal ansatte Hans Halvorsen som visepolitimester og leder for kriminalavdelingen i Oslo politidistrikt, vakte det undring internt i Oslo-politiet, ifølge Dagbladets kilder. Nå er Halvorsen beordret over i en stilling i Justis- og beredskapsdepartementet.

Halvorsen begynte i en stilling i kriminalitetsseksjonen i politiavdelingen i departementet 3. februar i år. Stillingen var ikke utlyst.

- Personellutveksling - Hans Halvorsen har begynt i Justis- og beredskapsdepartementet som en del av en personellutveksling, hvor det ikke er krav til utlysning, opplyser Steffen S. Aagedal, kommunikasjonsrådgiver i justis- og beredskapsdepartementet, til Dagbladet.

Fjerningen av Hans Halvorsen kommer samtidig som den største skandalen i Oslo-politiets historie ryster etaten.

Halvorsen har i flere år hatt ansvaret for kriminalseksjonen i Oslo - selve spydspissen i kampen mot organisert kriminalitet, og vært overordnet til den nå varetektsfengslede og korrupsjonssiktede politioverbetjenten Eirik Jensen.

Det er uklart hva som er bakgrunnen for beordringen.

Dagbladet har forgjeves søkt Hans Halvorsen.

Omstridt Gjennom lengre tid har flere sentrale aktører i politiet påpekt overfor Dagbladet at Halvorsen internt har vært omstridt.

Verken departementet eller Oslo politidistrikt har annonsert overgangen.

Halvorsen skal i utgangspunktet hospiterer i stillingen i et år, og er fortsatt formelt ansatt i Oslo politidistrikt med tittelen visepolitimester.

Politiinspektør Gro Smogeli, til vanlig leder av finans- og miljøkrimseksjonen, er konstituert som visepolitimester og leder for kriminalavdelingen.
 
Utilgjengelig Halvorsen skal i departementet jobbe overordnet med kriminalitetsforebygging og kriminalitetsbekjempelse. Departementet sier personellutviklingen også bidrar til å «bygge kompetanse i politiet om departementets rolle, oppgaver og arbeidsprosesser».

- Han representerer en viktig ressurs som departementet har knyttet til seg, forklarer Aagedal på vegne av departementet.

KONSTITUERT: Gro Smogeli, til vanlig sjef for seksjon for miljø- og finanskriminalitet i Oslo-politiet, er konstituert visepolitimester og leder for kriminalavdelingen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KONSTITUERT: Gro Smogeli, til vanlig sjef for seksjon for miljø- og finanskriminalitet i Oslo-politiet, er konstituert visepolitimester og leder for kriminalavdelingen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart