Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA:

Visepresident Biden: - Voks opp, Trump!

Trump blir kritisert for sin holdning til amerikanske etterretningstjenester etter det russiske hackerangrepet.  

HACKERANGREPET: Visepresident Joe Biden har uttalt seg om Trumps håndtering av den russiske hackingen. Her avbildet med president Barack Obama. Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS
HACKERANGREPET: Visepresident Joe Biden har uttalt seg om Trumps håndtering av den russiske hackingen. Her avbildet med president Barack Obama. Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag skal påtroppende president Donald Trump bli orientert om påstander om at Russland, ved hackerangrep, skal ha blandet seg i det amerikanske valget.

Ville hindre Clinton
De store etterretningsbyråene i USA mener at Russland grep inn med ønske om å skade Hillary Clintons valgkamp og hindre henne i å vinne valget.

Dette er påstander Trump har stilt seg kritisk til. USAs nåværende president Barack Obama derimot, har reagert med drastiske grep - amerikanske myndigheter utviste 35 russiske diplomater.

- Jeg tror ikke noen amerikanere vil ha dette. Det bekymrer meg, og det burde bekymre alle, sa president Obama om hackerangrepene.

Kritiserer Trump
BBC skriver at Trump har avvist påstandene flere ganger. Onsdag uttalte han flere ganger at "en 14-åring" kunne ha vært ansvarlig for hackingen.

Trump har også uttalt seg om saken en rekke ganger på Twitter.

USAs visepresident Joe Biden kritiserer Trumps angrep på den amerikanske etterretningstjenesten.

- Voks opp, på tide å være voksen. Du er president, sier Biden i et intervju med PBS Newshour.

Biden mener at etterretningstjenesten har funnet overveldende bevis som viser at Russland faktisk gjorde et forsøk på å påvirke valget.

- At en president ikke har tillit til, og ikke er forberedt på å lytte til utallige etterretningsorganisasjoner, er helt tankeløst, sier Biden.Utforsk andre nettsteder fra Aller Media