Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Visepresident frikjent for voldtekt

Tidligere visepresident i Sør-Afrika, Jacob Zuma, ble mandag frikjent for anklagene om å ha voldtatt en 31 år gammel hivpositiv kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommeren i domstolen i Johannesburg avgjorde mandag at Zuma og kvinnen hadde frivillig samleie. Kvinnen var en familievenn av Zuma, og hadde kjent ham siden hun var et lite barn.

Zumas tilhengere reiste seg og jublet da kjennelsen ble lest opp, mens Zuma selv satt urørlig og uten å vise følelser.

Dommeren pekte blant annet på at kvinnen istedenfor å forlate huset til Zuma rett etter den angivelige voldtekten, ble igjen hele natten og gikk rundt i huset i flere timer, lagde seg mat og brukte telefonen før hun dro på jobb. Kvinnen skal også ha en forhistorie med falske voldtektsanklager.

Zuma er også anklaget for korrupsjon og skal for retten for disse anklagene i juli. Korrupsjonsanklagene og voldtektsbeskyldningene førte til at han ble sparket som visepresident og dermed mistet mulighetene til å etterfølge Thabo Mbeki under presidentvalget i 2009.

Zuma har hele tiden hevdet at alle anklagene er politisk motiverte i et forsøk på å knuse ham som presidentkandidat.

(ANB)Les også: Dusjet for å unngå hiv

LETTET: Den tidligere visepresidenten var tydelig lettet etter at retten frikjente ham for voldtektsanklagene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling