Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Visepresident pågrepet for båtbombe mot president

Lederkaos på Maldivene.

 EKSPLOSJON I PRESIDENT-BÅTEN:  En skadd kvinne blir båret ut av båten til Maldivenes president Abdulla Yameen etter en eksplosjon om bord da båten lå ved Male 28. september. Foto: Waheed Mohamed, Reuters/NTB Scanpix.
EKSPLOSJON I PRESIDENT-BÅTEN: En skadd kvinne blir båret ut av båten til Maldivenes president Abdulla Yameen etter en eksplosjon om bord da båten lå ved Male 28. september. Foto: Waheed Mohamed, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Maldivene har pågrepet landets visepresident Ahmed Adeeb, mistenkt for å ha planlagt å drepe president Adulla Yamen.

- Vi har pågrepet visepresidenten. Han er nå i politiets varetekt, opplyser en polititalsmann til Reuters.

Twitter opplyser Maldivenes innenriksminister Umar Naseer at Adeeb er siktet for forræderi.

Yameens presidentbåt Finifenmaa ble 28. september rammet av en bombeeksplosjon da presidenten var på vei tilbake til Maldivene etter å ha vært på pilegrimsvandringen hajj i Saudi-Arabia.

 IKKE BARE IDYLL:  Det er slik turister mest kjenner Maldivene - her utsikt mot små naboøyer fra  pålehusene på Olhuveli. Foto: Geir Salvesen, Aftenposten/NTB Scanpix.
IKKE BARE IDYLL: Det er slik turister mest kjenner Maldivene - her utsikt mot små naboøyer fra pålehusene på Olhuveli. Foto: Geir Salvesen, Aftenposten/NTB Scanpix. Vis mer

Yameen slapp uskadd fra hendelsen, men kona hans og to medlemmer av presidentens stab ble såret.

Regjeringen på Maldivene uttalte først at en teknisk feil kunne ha vært årsak til eksplosjonen, men internasjonale etterforskere som ble leid inn for å granske hendelsen, har kommet fram til at det dreide seg om drapsforsøk, uttalte presidentens kontor tidligere denne måneden.

Fra før er to militære tjenestemenn pågrepet i saken.

(NTB - AFP - Reuters).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!