Visepresidenten anklages for aksjejuks

En gruppe som etterforsker korrupsjon i USA, opplyste i dag at den vil saksøke visepresident Dick Cheney og selskapet han ledet for regnskapsjuks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge gruppen Judicial Watch er Cheney og andre toppledere i Halliburton ansvarlige for regnskapsjuks som resulterte i at bedriftens aksjer ble overvurdert og investorene lurt.

Det Texas-baserte selskapet innrømmet i mai at det er under etterforskning av kredittilsynet SEC for sin bokføringen mens Cheney var toppleder mellom 1995 og 2000.

Saken blir fremmet for en domstol i Dallas kort etter en rekke skandaler som har resultert i mistillit på markedet mot amerikanske storbedrifter. Også president George W. Bush selv er i søkelyset for sin opptreden mens han var sjef for et oljeselskap i Texas.

«Ironisk nok virker det som presidentens hastverk med å innføre ny regulering av privat industri har til hensikt å avlede oppmerksomheten fra hans og hans visepresidents egen angivelig upassende forretningspraksis,» heter det i en erklæring fra Judicial Watch. Gruppen advarer mot at eliten i Washington får lov til å stå over loven.

(NTB)