Coronakrise i Det hvite hus:

Visepresidenten begrenser kontakten

USAs visepresident, Mike Pence begrenser kontakten med andre mennesker etter at hans pressetalsperson Katie Miller testet positivt for coronavirus. Andre medarbeidere i Det hvite hus frykter nå situasjonen.

BORTE: USAs visepresident, Mike Pence holder seg hjemme i karantene. Her sammen med president Donald Trump tidligere i vår. Foto: AP Photo/Alex Brandon
BORTE: USAs visepresident, Mike Pence holder seg hjemme i karantene. Her sammen med president Donald Trump tidligere i vår. Foto: AP Photo/Alex Brandon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): - Visepresident Mike Pence selvisolerer seg borte fra Det hvite hus etter at en medarbeider ble diagnostisert med coronavirus fredag, ifølge flere personer som er kjent med situasjonen. Pence har gjentatte ganger testet negativt for covid-19, inkludert i dag, er jeg blitt fortalt, skriver seniormedarbeider i Bloomberg News, Jennifer Jacobs, på Twitter.

Bloomberg News skriver om den selvpålagte isolasjonen.

- Ikke karantene

Men Pence har tydeligvis besluttet ikke å følge Trump-administrasjonens egne anbefaling om at du bør gå i karantene i 14 dager dersom du har hatt nær kontakt med noen som tester positivt.

De siste dagene har både pressetalsperson for visepresident Mike Pence, Katie Miller, og en militær betjent som jobbet tett på president Donald Trump, testet positivt for coronaviruset. Det har utløst ytterligere kaos i Det hvite hus, ifølge flere amerikanske medier, skrev Dagbladet tidligere i helgen.

Miller er også gift med Trumps nære seniorrådgiver Stephen Miller.

Talsperson for Pence, Devin O´Malley, opplyser søndag kveld til AP at Pence frivillig begrenser kontakten med andre mennesker, og påpeker at han jevnlig har testet negativt for covid-19.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer