Jonas jubler over rødgrønn framgang:

- Viser at et nytt flertall er mulig

Flertall for de tidligere regjeringspartnerne for første gang siden oktober i fjor. 

STERK MÅLING: Den rødgrønne blokka med Ap i spissen gjør det godt på Dagbladets siste måling. Ap-leder Jonas Gahr Støre mener den viser at det kan bli et regjeringsbytte fneste høst. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STERK MÅLING: Den rødgrønne blokka med Ap i spissen gjør det godt på Dagbladets siste måling. Ap-leder Jonas Gahr Støre mener den viser at det kan bli et regjeringsbytte fneste høst. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den rødgrønne blokka fosser fram på septembermålingen fra Ipsos MMI, utført for Dagbladet.

For første gang siden oktober i fjor sikrer de tidligere regjeringspartnerne flertall.

Samlet sett ville Ap, SV og Sp fått 86 mandater, 14 flere enn de har i dag. Regjeringen og deres støttepartier ville derimot fått 81 mandate, en nedgang på 15 mandater fra i dag.

Det er først og fremst Sp som gjør susen denne måneden. Partiet går fram med 1,6 prosentpoeng til 7,9 prosent. Dette er den høyeste oppslutningen partiet har fått siden mai 2008.

.

Ap stabilt

Mens Arbeiderpartiet fikk en klar fremgang fra juni til august, holder partiet seg mer stabilt denne gangen. Oppslutningen er på 34,4 prosent, fram 0,3 prosentpoeng.

- Denne målingen føyer seg inn i rekken med målinger som viser at et nytt flertall er mulig. Jeg tror velgerne ser mot partier som står for økt innsats for arbeid istedenfor skattekutt, og som ser at vi står sterkere når vi satser sammen, på tidlig innsats i skolen, trygg eldreomsorg og et godt helsetilbud, sier Jonas Gahr Støre, men legger til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer