Viser bare rumpe og pupper i promovideo for surfeturnering

Roxy får refs fra fansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange har reagert på at surfegiganten Roxy har valgt å bruke en dusje-scene i en av årets promoteringsvideoer.

Videoen er laget for å promotere den årlige surfeturneringen i Biarritz, som arrangeres fra 10. til 14. juli i år, der Roxy står som verter.

- Totalt uinspirerende Flere stiller spørsmåltegn til at videoen ikke viser surfing, men har pupper, rumper og lår som hovedfokus.

Kvinnen i videoen er den profesjonelle surferen Stephanie Gilmore fra Australia, ifølge Daily Mail.

«Jeg bryr meg ikke om sexy reklamer, sex selger. Hun er en profesjonell surfer, og det er slik kroppen hennes ser ut. Men jeg blir opprørt når dere promoterer en surfe-turnering ved å fokusere bare på kvinnens rumpe», skriver Wendy McGirr på Roxys fanside på Facebook.

«Hvem er dette laget for? Ikke for kvinner, det er sikkert. Det skulle ikke vært fokusert på surferens kropp, ikke på sex i det hele tatt. Det skulle handlet om hennes talent og styrke. Jeg er overrasket over at surfeorganisasjonen (The Association of Surfing Professionals) tillater at sponsorer gjør dette i 2013. Totalt uinspirerende», fortsetter McGirr.

Livsstilsnettstedet Cooler skriver at det er synd ikke Roxy valgte å vise noen av surferens surfetalener, når de først hadde fått en profesjonell surfer til å stille opp i videoen.

- Ikke galt å være sexy Roxy svarer på kritikken på deres egen Facebook-side.

« Du trenger ikke å være sexy for å være en idrettsutøver, men det er heller galt å være en sexy idrettsutøver», svarer Roxy.

De fortsetter:
« Vi dømmer ingen for å være bedre enn andre og vi tror ikke på å eksludere det ene for det andre. Takk for de lidenkapelige meningene om videoen og for at dere uttrykker deres respekt overfor kvinnelige surfere.»

Roxy har over 3 millioner tilhengere på Facebook.