Viser bilder av de drepte

Etter en ukes rettspause starter Orderud-saken opp igjen i morgen, med de grusomme bildene fra kårboligen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Veronica og Per Orderud skal i juryens påsyn tirsdag se de grusomme bildene av de tre som ble drept i kårboligen på Orderud gård.

Ekteparet valgte å forlate rettslokalet da lysbildene ble vist i Nes herredsrett, og Veronica Orderud skal, ifølge hennes forsvarer Frode Sulland, heller aldri ha sett bildene verken før eller senere. Tirsdag vil ekteparet være til stede når bildene vises i Eidsivating lagmannsrett.

- Per Orderud har sett bildene i forkant av lagmannsrettens behandling av saken, opplyser hans forsvarer, advokat Harald Stabell.

Bildene viser blant annet de døde kroppene til Kristian og Marie Orderud samt datteren Anne Orderud Paust. Kulehullene er tydelige, og bildene viser også blodspor, patronhylser og andre svært makabre detaljer fra trippeldrapsåstedet.

Vil se bort?

- Vi har pratet om det som vil bli vist, og det er klart de gruer seg til dette. De trenger imidlertid ikke se så mye på disse bildene selv om de vil være til stede under seansen, sier advokat Frode Sulland.

Han legger ikke skjul på at man gjør dette for å hindre spekulasjoner om hvorfor ekteparet ikke er med. De to andre tiltalte i trippeldrapssaken - Kristin Kirkemo Haukeland og Lars Grønnerød - var til stede under lysbildeframvisningen i herredsretten. De vil også følge med denne gangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer