Viser fram bilder av norsk gissel på Filippinene

Islamistgruppen Abu Sayyaf.

BORTFØRTE:  Dette bildet ble lagt ut på en islamistisk Twitter-konto tirsdag med tilknytning til gruppa Abu Sayyaf og er det første bildebeviset på at blant andre nordmannen Kjartan Sekkingstad er tatt til fange av gruppa. Det viser gislene som som ble bortført på Filippinene i september. Til høyre ser vi nordmannen Kjartan Sekkingstad. Foto: Twitter / NTB scanpix
BORTFØRTE: Dette bildet ble lagt ut på en islamistisk Twitter-konto tirsdag med tilknytning til gruppa Abu Sayyaf og er det første bildebeviset på at blant andre nordmannen Kjartan Sekkingstad er tatt til fange av gruppa. Det viser gislene som som ble bortført på Filippinene i september. Til høyre ser vi nordmannen Kjartan Sekkingstad. Foto: Twitter / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Islamistgruppen Abu Sayyaf har lagt ut et bilde av de fire gislene de tok i forrige måned, blant dem nordmannen Kjartan Sekkingstad.

Det melder NTB.

56 år gamle Sekkingstad ble bortført fra feriestedet Oceanview Resort på den lille øya Samal utenfor Mindanao 22. september, sammen med de to canadierne John Ridsdel og Robert Hall og Halls filippinske kjæreste Marites Flor.

En filippinsk etterretningskilde opplyste mandag at gisseltakerne hadde tatt kontakt med en utenlandsk ambassade, noe Utenriksdepartementet i Oslo ikke ønsket å kommentere.

Lagt ut på Twitter Tirsdag ble det lagt ut flere bilder av gislene på en islamistisk Twitter-konto. På ett av bildene sitter de fire på bakken, omgitt av rundt ti maskerte og væpnede soldater som holder opp svarte flagg.

På et annet bilde står de fire gislene omgitt av væpnede menn, mens en av gisseltakerne tilsynelatende instruerer fotografen. Det er derfor tydelig at bildene er tatt med gisseltakernes velsignelse.

- Sverger troskap til IS I teksten som ledsager bildene går det fram at gislene blir holdt av soldater fra Abu Sayyaf som har sverget troskap til Den islamske staten (IS).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.