Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Viser fram bilder av norsk gissel på Filippinene

Islamistgruppen Abu Sayyaf.

 BORTFØRTE:  Dette bildet ble lagt ut på en islamistisk Twitter-konto tirsdag med tilknytning til gruppa Abu Sayyaf og er det første bildebeviset på at blant andre nordmannen Kjartan Sekkingstad er tatt til fange av gruppa. Det viser gislene som som ble bortført på Filippinene i september. Til høyre ser vi nordmannen Kjartan Sekkingstad. Foto: Twitter / NTB scanpix
BORTFØRTE: Dette bildet ble lagt ut på en islamistisk Twitter-konto tirsdag med tilknytning til gruppa Abu Sayyaf og er det første bildebeviset på at blant andre nordmannen Kjartan Sekkingstad er tatt til fange av gruppa. Det viser gislene som som ble bortført på Filippinene i september. Til høyre ser vi nordmannen Kjartan Sekkingstad. Foto: Twitter / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Islamistgruppen Abu Sayyaf har lagt ut et bilde av de fire gislene de tok i forrige måned, blant dem nordmannen Kjartan Sekkingstad.

Det melder NTB.

56 år gamle Sekkingstad ble bortført fra feriestedet Oceanview Resort på den lille øya Samal utenfor Mindanao 22. september, sammen med de to canadierne John Ridsdel og Robert Hall og Halls filippinske kjæreste Marites Flor.

En filippinsk etterretningskilde opplyste mandag at gisseltakerne hadde tatt kontakt med en utenlandsk ambassade, noe Utenriksdepartementet i Oslo ikke ønsket å kommentere.

Lagt ut på Twitter Tirsdag ble det lagt ut flere bilder av gislene på en islamistisk Twitter-konto. På ett av bildene sitter de fire på bakken, omgitt av rundt ti maskerte og væpnede soldater som holder opp svarte flagg.

På et annet bilde står de fire gislene omgitt av væpnede menn, mens en av gisseltakerne tilsynelatende instruerer fotografen. Det er derfor tydelig at bildene er tatt med gisseltakernes velsignelse.

- Sverger troskap til IS I teksten som ledsager bildene går det fram at gislene blir holdt av soldater fra Abu Sayyaf som har sverget troskap til Den islamske staten (IS).

Gisseltakerne lover også å legge fram en video av de fire i løpet av kort tid.

To pågrepet 6. oktober kom meldingen om at to av kidnapperne var pågrepet for bortføringen av Sekkingstad og de andre gislene.

Kjartan Sekkingstads storebror Odd Kåre Sekkingstad (58) sa da til Dagbladet at familien er i jevnlig kontakt med norske myndigheter om utviklingen i saken, men at de så langt ikke er informert om pågripelsen.

- Det er stadig rykter, så de ønsker nok å være 100 prosent sikre når de gir oss informasjon, sier han.

Sekkingstad sier familien i det lengste håper at situasjonen vil løse seg.

- Det som betyr noe, er at Kjartan blir satt fri. Det må vi tro på, sier storebroren.

Dagbladet har vært i kontakt med storebroren i dag. Han er kjent med at det er lagt ut et bilde av Sekkingstad, men har ingen kommentar til saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!