Viser fram fantomtegning av Ås-gjerningsmannen

Politiet ønsker flere tips fra publikum.

FANTOMTEGNING: Disse polititegningene viser hvordan vitner har beskrevet den antatte gjerninsmannen bak skuddene i Ås. Foto: Politiet i Follo
FANTOMTEGNING: Disse polititegningene viser hvordan vitner har beskrevet den antatte gjerninsmannen bak skuddene i Ås. Foto: Politiet i FolloVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Follo har sluppet en fantomtegning av den antatte gjerningsmannen etter at en lokalpolitiker (66) ble skutt i ryggen på Ås stasjon i slutten av april.

Politiet ønsker nå å få inn tips fra folk som drar kjensel på fantomtegningene.

De som kan bistå politiet med informasjon i saken bes ta kontakt på telefon 64 85 16 00.

Forskjellige beskrivelser Politiet har avhørt vitner som har observert en eller flere personer som kan være gjerningsmannen.

Politiadvokat Knut Inge Stavang i Follo politidistrikt sier fantomtegningene er basert på to forskjellige vitnebeskrivelser.

- Men, forskjellige vitner kan observere en person forskjellig, for eksempel ved at de fester seg ved ulike elementer ved utseendet, sier Stavang til Dagbladet.

- Derfor kan signalementene på tegningen være knyttet til den samme, eller to forskjellige personer.

Leter videre Overvåkningsbildene som tidligere ble sluppet av den antatte gjerningsmannen ga ikke noe gjennombrudd i saken.

- Det er ikke så godt å kjenne igjen personen på de bildene. Det kan være veldig mange, sier Stavang.

Politiet har hatt en intern gjennomgang for å undersøke om personen på fantomtegningene ble gjenkjent, uten at dette ga noe resultat.

Dette er bakgrunnen for at politiet viser fram tegningene.

Skiftet dekk 66-åringen ble skutt i ryggen da han holdt på å skifte dekk på bilen på en parkeringsplass ved Ås jernbanestasjon.

Krimtekniske undersøkelser har vist at dekket ikke var naturlig punktert.

Den skadde har tidligere fortalt politiet at det gikk en mann rundt på parkeringsplassen da han skiftet dekk på bilen. De to hadde en kort samtale sammen om hverdagslige ting.

Mannen skal verken ha virket aggressiv eller truende. Idet han blir skutt registrerer lokalpolitikeren at den samme mannen beveger seg raskt i retning stasjonsbygget.

Den skadde var ferdig med å skifte dekk da han ble skutt, og klarte å sette seg i bilen og kjøre hjem.

Deretter varslet kona ambulansen, og etter kort tid ble mannen brakt til Ullevål sykehus i luftambulanse.

Mørke klær Den skadde har tidligere beskrevet gjerningsmannen.

Han er mellom 30 og 35 år. Han skal ha normal kroppsbyggning og være mellom 170 til 175 centimeter.

Klærne var mørke og han skal ha hatt en mørk lue og en mørk bag.

Huden var lys, og han snakket gebrokkent engelsk.

GA IKKE RESULTATER: Politiet slapp tidligere disse overvåkningsbildene av den antatte gjerningsmannen bak skyteepisoden i Ås. De førte ikke til noe gjennombrudd i saken. Fotoene er tatt på Ås togstasjon. Foto: Politiet i Follo
GA IKKE RESULTATER: Politiet slapp tidligere disse overvåkningsbildene av den antatte gjerningsmannen bak skyteepisoden i Ås. De førte ikke til noe gjennombrudd i saken. Fotoene er tatt på Ås togstasjon. Foto: Politiet i Follo Vis mer