VED DET HVITE HUS: Det er i et av auditoriene ved Det hvite hus at president Trump og visepresident Mike Pence har samlet en gruppe personer som skal være pårørende til «ofre for ulovlige innvandring». Foto: Mandel Ngan / AFP / NTB Scanpix
VED DET HVITE HUS: Det er i et av auditoriene ved Det hvite hus at president Trump og visepresident Mike Pence har samlet en gruppe personer som skal være pårørende til «ofre for ulovlige innvandring». Foto: Mandel Ngan / AFP / NTB ScanpixVis mer

Viser fram «ofre for ulovlig innvandring». - De er permanent skilt fra sine kjære

Etter at han måtte snu i praksisen med å skille barn fra foreldre på grensen.

Det er bare to dager siden president Donald Trump så seg nødt til å snu og tillate at immigrantfamilier der barna blir skilt fra foreldrene på den meksikansk-amerikanske grensen, likevel skal få forbli samlet mens saken deres behandles.

UTTALER SEG: President Trump uttaler seg om ulovlige innvandrere i kveld. Video: CNN Vis mer

Det hindrer ham ikke i å arrangere et direktesendt møte med representanter for det han kaller «englefamilier» - familier som har mistet nære pårørende i forbrytelser der illegale innvandrere har vært gjerningspersoner, melder Washington Times.

- Ignorert av media

- Dette er amerikanske borgere som permanent er skilt fra sine kjære. Dette er familiene media ignorerer. Dette er historiene Demokratene og personer som er svake på innvandring, ikke ønsker å diskutere, sa han under møtet, som fant sted i et auditorium ved Det hvite hus, og der mange foreldrene hadde med seg store bilder av sine avdøde barn.

- Ingen av barna våre fikk ett minutt til å si farvel. Vi er varig separert, sa Laura Wilkerson, hvis sønn Josh ble torturert og drept i 2010.

Budskapet er ikke til å ta feil av: «Nulltoleransepolitikken» mot de illegale innvandrerne består.

- Vi må opprettholde en sterk sørgrense. Vi kan ikke tillate landet vårt å bli oversvømt av illegale innvandrere mens Demokratene forteller sine falske historier om tristhet og sorg, i håp om at det vil hjelpe dem i [de nær forestående mellom]valgene. Obama og andre hadde de samme bildene, og gjorde ingenting med det! tvitret han tidligere i dag.

- Melania sto bak

Presidenten henviser blant annet til bilder av familier samlet i burliknende oppsamlingsrom på amerikansk side av grensen. De sterke inntrykkene har sjokkert store deler av opinionen i USA og andre land.

Melania Trump skal ha vært en av pådriverne for å få ektemannen til å snu i saken, meldte CNN onsdag. På forhånd hadde hun uttalt seg kritisk til skillepraksisen.

Laura Wilkerson sa, som motsvar til kritikken mot at innvandrerbarna som blir skilt fra foreldrene, bare får lov å snakke med dem på telefon to ganger i uka:

- Vi kan ikke snakke med dem, vi kan ikke skype med dem.

Trump sa han ønsket at det amerikanske folket skulle høre fra «englefamiliene» direkte, siden media ifølge ham har ignorert dem.

- I årevis ble deres smerte møtt med taushet ... men ikke lenger. Deres kjære har ikke dødd forgjeves. Vi vil sikre våre grenser. Til slutt vil folk få høre om dette, sa presidenten.