Tatoveringer i ansiktet:

Viser fram sitt nye ansikt

Hun ble verdenskjent for sitt spesielle utseende. Nå ser hun ikke lenger slik ut.

GIKK VIRALT: Politiets arrestasjonsbilde av Alyssa gikk viralt. Nå ser hun ikke lenger slik ut. Foto: Kennedy News and Media
GIKK VIRALT: Politiets arrestasjonsbilde av Alyssa gikk viralt. Nå ser hun ikke lenger slik ut. Foto: Kennedy News and Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da politiet friga bildet av amerikanske Alyssa Zebrasky (31) i oktober 2018, gikk det viralt som følge av hennes noe spesielle utseende.

- Når jeg ser tilbake på de bildene, blir jeg bare skuffet over meg selv, sier Alyssa til nyhetsbyrået Kennedy News and Media, og fortsetter:

- Men jeg må huske på at jeg ikke hadde jobbet med meg selv, eller prøvd å lære å elske meg selv, slik jeg har gjort nå.

Arrestert tre ganger

Det er flere år siden 31-åringen tok tatoveringene, som er inspirert av en meksikansk «sugar-skull», et kunstnerisk element som ofte forbindes med feiringen av De dødes dag.

Da var hun i et dårlig forhold med en partner som også hadde tatoveringer. Den unge kvinnen fikk tatovert et spindelvev i panna, og svarte skygger rundt øyne, nese, kinnbein og lepper.

Det hele ble gjort i løpet av to tatoveringssesjoner.

Så havnet Alyssa på kant med loven. I løpet av seks måneder havnet hun på glattcella hele tre ganger.

Skjulte tatoveringene

Alyssa ble dømt til å gjennomføre et rehabiliteringsprogram for rusavhengige, og hun har nå greid å komme seg på beina igjen.

Hun har også fått en ny kjæreste. Selv beskriver hun det som det sunneste forholdet hun noensinne har vært i.

Det er bare ett problem: 31-åringen har vært nødt til å skjule tatoveringene sine med tjukke lag foundation og concealer.

PÅ BEDRINGENS VEI: 35 år gamle Kelly Kozyra fra Illinois i USA måtte gjennom flere operasjoner for å gjenopprette nesa si som gikk i oppløsning etter perioder med høyt inntak av kokain. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Hun er desperat etter å bli kvitt tatoveringene, og har derfor begynt på den langtekkelige prosessen med å fjerne dem med laser.

Det er et veldedig initiativ kalt INK-nitiative i Austin i Texas som dekker kostnadene for behandlingene. Alyssa har delt prosessen med å fjerne tatoveringene på sosiale medier.

- Jeg føler meg stolt, fordi det er mulig å forandre seg, bli bedre og lære nye ting. Jeg liker å se tilbake på min personlige vekst.

- Sa stygge ting

Selv om Alyssa har tatoveringer over hele kroppen, er det bare de i ansiktet og på hendene hun vil fjerne. Årsaken til det er at de minner henne om ekskjæresten, som hun tok tatoveringene sammen med.

Det var også ham hun ble arrestert med.

- Vi snakket sammen en dag, og han sa at jeg burde tatovere ansiktet mitt. Først sa jeg nei, men han fortsatte å snakke om det. Det var han som valgte designet med sukkerskallen, som dekker hele ansiktet mitt.

TABBE: Wilma Hägglund skulle ta en tatovering i underleppa. Nå er videoen hennes sett av ni millioner på Tiktok. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Hun sier at også kjæresten var dekket av tatoveringer fra topp til tå. Politiets arrestasjonsbilder gikk viralt både i 2018 og 2019.

- Bildet mitt gikk viralt. Jeg ble hetset på sosiale medier. Alle sa skikkelig stygge ting om meg, og jeg fikk ikke mulighet til å dele min side av historien, sier hun.

Dårlige minner

Hver gang hun nå ser seg i speilet, blir hun påminnet om alt:

- Jeg deltok i et rehabiliteringsprogram, jeg sluttet å ruse meg og forandret meg. Hver gang jeg ser meg i speilet, tenker jeg på det jeg gikk gjennom, sier hun.

Allerede i oktober 2019 begynte Alyssa på den lange prosessen med å få fjernet tatoveringene. Hun har fått beskjed om at hun trenger 12 behandlinger med laser for at de skal bli borte.

- De begynte med kinnene mine, panna og hendene. Akkurat som med en tatovering er det begrenset hvor mye som kan gro på én gang. Nå er vi ferdige med kinnene, men vi har ikke engang begynt med munnen.

«NYE ALYSSA»: 31-åringen er på langt nær ferdig med laserbehandlingene, men hun har akseptert utseendet sitt. Hun har også på seg sminke på dette bildet. Foto: Kennedy News
«NYE ALYSSA»: 31-åringen er på langt nær ferdig med laserbehandlingene, men hun har akseptert utseendet sitt. Hun har også på seg sminke på dette bildet. Foto: Kennedy News Vis mer

Nå som tatoveringene er på vei bort fra ansiktet hennes, sier Alyssa at hun har akseptert ansiktet sitt.

- Jeg pleide å dekke dem til da jeg besøkte familien min. Nå har min mor sagt at jeg ikke lenger trenger å skjule dem, og det er fint.

Vil hjelpe andre

Hun sier at både familien og den nye kjæresten har vært veldig støttende gjennom hele prosessen.

- De skjønner at jeg var veldig sårbar. Nå har jeg vært sammen med kjæresten min i ti måneder, og det er det sunneste forholdet jeg noensinne har vært i.

Selv sier 31-åringen at hun får mye hat på TikTok og på sosiale medier, men at hun ikke bryr seg så mye om det.

- Jeg kan hjelpe noen i en liknende situasjon. Det kan være en rusavhengig, eller noen som har gått gjennom noe virkelig traumatisk, som kanskje vil se at det finnes andre som har kommet seg ut av det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer