Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lysbakken (SV) om Listhaugs avgang:

- Viser hvorfor mistillit var nødvendig

Listhaug kaller norsk politikk for en barnehage i Facebook-innlegget hvor hun deler at hun trer av fra justisministerposten.

NØDVENDIG MOTSTAND: Audun Lysbakken (SV) mener det var nødvendig så stille hardt mot hardt når Listhaug "legitimerer ytterliggående konspirasjonsteorier". Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NØDVENDIG MOTSTAND: Audun Lysbakken (SV) mener det var nødvendig så stille hardt mot hardt når Listhaug "legitimerer ytterliggående konspirasjonsteorier". Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Syvli Listhaug fyrte løs mot både den norske politikken og Jonas Gahr Støre i i Facebook-innlegget hvor hun deler at hun går av som justisminister.

– Begrunnelsen Listhaug gir for å gå av som justisminister, viser hvorfor mistillit var nødvendig. Med sin harde ordbruk bekrefter hun selv at det var en tom unnskyldning hun ga i Stortinget, sier Audun Lysbakken (SV).

Svekket regjering

Lysbakken mener at dagens nyhet om at Listhaug avtrer fra sin ministerrolle var nødvendig og viktig, da hun hadde mistillit mot seg.

​– Vi har en sterkt svekket regjering, hvor Høyre og Venstre fortsatt er i allianse med høyrepopulismen. Og SV vil nå fort fortsette å jobbe for å samle opposisjonen mot regjeringen så ofte som mulig, sier Lysbakken.

I Facebook-innlegget går Listhaug blant annet hardt ut mot Jonas Gahr Støre (Ap), og sier at hans hensikt åpenbart har vært å «kneble ytringsfriheten».

Arbeiderparti-leiren opplyser til Dagbladet at Jonas Gahr Støre skal kommentere på vegne av partiet først.

​– Denne saken handler ikke om Listhaugs ytringsfrihet. Hun er et maktmenneske, ikke et offer. Hun er fri til å si hva hun vil, men når hun legitimerer ytterliggående konspirasjonsteorier må hun få motstand, sier Lysbakken.

- Med dette viser ikke Listhaug seg som en slagen politiker. Måten hun går ut og kaller politikken for en barnehage er hennes karakteristikk. Valget om å gå av som justisminister var bra og respektabelt, sier Ann Kathrine Skjørshammer i KrF.

Slikke sine sår

- Det er hennes valg å si det og det er hennes retorikk. Vi i KrF er helt uenig i det. Listhaug tapte saken om å frata fremmedkrigere passet uten rettslig dom i Stortinget. KrF skjønner ikke fremgangsmåten Listhaug har valgt i denne saken, sier Skjørshammer.

Skjørshammer tror samarbeidet mellom KrF og de borgerlig partiene vil bli bra fremover.

- Vi trenger nok alle en periode for å slikke sårene litt og omstille oss, men jeg tror at samarbeidet vil bli bra.

GÅR AV: Sylvi Listhaug går av og stortingsrepresentant for MDG, Per Espen Stoknes, synes det nå blir spennende å se hvem som tar over. Video: Emilie Rydning Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!