- Viser hykleriet til politiker-eliten

Bjørnar Moxnes (Rødt) og Freddy André Øvstegård (SV) er opprørt etter Dagbladets avsløring av at Norges tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik har fått millionstøtte fra det eksperter sier er en regime-linket organisasjon i Saudi-Arabia.

REAGERER: Bjørnar Moxnes, partileder i Rødt, går hardt ut mot Muslim World Leagues pengestøtte til Aamir J. Sheikh (H) og Kjell Mange Bondevik (KrF). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REAGERER: Bjørnar Moxnes, partileder i Rødt, går hardt ut mot Muslim World Leagues pengestøtte til Aamir J. Sheikh (H) og Kjell Mange Bondevik (KrF). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det Dagbladet har avslørt er nok et eksempel på hykleriet til Norges utenrikspolitiske elite når det kommer til menneskerettigheter.

Det sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til Dagbladet.

- På den ene siden snakkes det på inn- og utpust om menneskerettigheter, samtidig som man tar imot millioner fra en organisasjon som av eksperter knyttes til et av verdens mest brutale autoritære regimer.

Moxnes sier han ikke er overrasket.

- Denne regjeringa har, med støtte fra KrF, satt ny norsk rekord i salg av militært utstyr til flere av verdens mest brutale islamistdiktaturer mens de førte krig mot Jemens befolkning og utløste verdens verste humanitære katastrofe. Sånn sett er det dessverre ingen overraskelse at det er en tidligere statsminister for KrF og en Høyre-politiker som har tatt imot milliongaven fra Saudi-Arabia som de til påstår skal gå til freds- og menneskerettighetsarbeid, sier Moxnes.

Fikk millioner

Dagbladet avslørte tirsdag at tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og hans organisasjon Oslosenteret har fått drøyt 3,2 millioner kroner fra den regimetilknyttede organisasjonen Muslim World League (MWL) i Saudi-Arabia. Pengene ble formidlet via den norske stiftelsen Dialog For Fred - som drives av den profilerte Høyre-politikeren Aamir J. Sheikh.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer