Viser ingen moderasjon

Statsministeren, statsrådene og samtlige stortingsrepresentanter får trolig et lønnshopp på mellom 27000 og 48000 kroner. Samtidig legger regjeringen i morgen fram et av tidenes strammeste budsjett - og maner som vanlig til moderasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag tjener statsministeren 925000 kroner, statsrådene 760000 kroner og stortingsrepresentantene 520000 kroner. Bak lukkede dører - i Stortingets lønnskommisjon - arbeides det imidlertid for å øke lønningene med minimum 5,2 prosent. Det betyr en lønnsøkning på om lag 48000 kroner for statsministeren, 40000 kroner for statsrådene og 27000 kroner for stortingsrepresentantene.

Innstillingen fra Stortingets lønnskommisjon kommer i midten av denne måneden og må vedtas av Stortinget. Vedtaket får tilbakevirkende kraft fra 1. oktober.

- Vi kommer snart med en innstilling til Stortingets presidentskap. Hva den blir, vil jeg ikke kommentere spesifikt, men vårt mandat fra Stortinget er at vi skal følge den generelle lønnsutviklingen, sier leder for Stortingets lønnskommisjon, Agnes Nygaard Haug, til Dagbladet.

Den generelle lønnsøkningen blant resten av arbeidstakerne i Norge er ifølge SSB 5,2 prosent - noe som er i overkant av hva både sentralbanksjef Svein Gjedrem og finansminister Per-Kristian Foss har ønsket seg.

Større økning

Men for politikerne kan økningen sågar vise seg å bli enda større. Nygaard Haug sier at kommisjonen også tar hensyn til hvordan lederlønningene i staten har utviklet seg. Statens personaldirektør, Per Engebretsen, har tidligere i år uttalt at lederne i staten har hatt en lønnsvekst på sju prosent. Det vil i så fall gi Bondevik en årslønn på 990000 kroner og statsrådene hans en lønn på drøyt 810000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer