Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Viser sterke overgrep mot homofile i Russland

Human Rights Watch (HRW) har på nytt lagt ut en video på Youtube som skal dokumentere voldsomme angrep mot homofile i Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I videoen kan vi se det som HRW påstår er dokumentasjon av homofile menn som blir kastet i bakken og gjort helt forsvarsløse mens de blir sparket på av en gjeng. En blir barbert på hodet og blir brukt som et leketøy. En homofil mann blir spurt av angriperne om han ikke forstår at han må drepes. Han svarer at han forstår at det kan bli hans skjebne.

- Omfattende angrep En annen homofil mann går til politiet for å anmelde angrepene mot ham. I intervjuet sier han at politiet svarte med å forklare at han måtte regne med slikt så lenge han viste sin homofile legning.

- Russiske myndigheter må ta ansvar for en forverret situasjon og omfattende og samordnede angrep mot lesbiske, homofile, biseksuelle, transpersoner og aktivister. Myndighetenes svik og offentlige homofobiske kommentarer eksponerer
disse menneskene for ytterligere trakassering og vold fra de som ønsker å gå til angrep på uskyldige mennesker, skriver HRW i en rapport.

HRW viser til egen dokumentasjon som skal vise at en gruppe «vigilanter» som kaller seg «Occupy Pedophilia» begrunner sine angrep og trakasseringer med beskyttelse av barn og bekjempelse av pedofili. Det skriver Tanya Cooper i HRW fra Moskva.

- Har makt Cooper viser til et eksempel der en mann skal ha blitt bortført, avkledd og presset til å voldta seg selv med en flaske foran kamera.

- Russiske myndigheter har makt til å beskytte rettighetene til homofile, men velger istedet å ignorere deres ansvar for å gjøre det. Ved å lukke øynene for hatefulle og homofobiske voldshandlinger, sender russiske myndigheter ut et farlig signal om at det er greit å angripe homofile. Det skjer samtidig som verden er i ferd med å ankomme OL-anleggene i Sotsji, uttaler Tanya Cooper.

- Radikale nasjonalister Mange av de aktive voldsmennene skal ifølge HRW være radikale nasjonalister og tilhengere av nynazistisk ideologi, men det kan også være andre voldelige personer, unge og godt voksne, som går til angrep fordi de har erfart at politiet ikke griper inn.

- Som vertskap for vinter-OL i Sotsji må Russland oppføre seg i tråd med prinsippene i ikke-diskrimineringsbestemmelsene som er kjernen i det olympiske charter. Som medlem av Europarådet og part i en rekke menneskerettighetsavtaler, må også Russland møte landets forpliktelser til å utøve lik respekt og beskyttelse for homofile mennesker, skriver Human Rights Watch.

Hele Norges coronakart