Hett boligmarked:  Enkelte tyr også til triks som ikke står i boken. Foto: Lasse Lærdal.
Hett boligmarked: Enkelte tyr også til triks som ikke står i boken. Foto: Lasse Lærdal.Vis mer

Visningslistene ble stjålet

Boligkjøperne tyr til stadig skitnere triks i kampen om brennhete boliger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Boligjegere bruker alle triks i boken for å få napp i hovedstadens brennhete marked. Enkelte tyr også til triks som ikke står i boken.

Etter helgens visninger av den hele tomannsboligen i Midtveien 11 A på Risløkka, fikk fagansvarlig og eiendomsmegler Mikkel Stølen hos Krogsveen Årvoll seg en ubehagelig overraskelse.

Les også: Gikk bananas - ga 1,2 millioner over takst for leilighet uten balkong 

Stjal visningslistene Visningslistene var stjålet.

- Hvor desperat går det an å bli? Dette er spinnvilt. Jeg har meglet i 15 år, og aldri opplevd maken. Det er ikke slik du skal vinne budrunder, sier Stølen til Hegnar.no.

Megleren forteller om en veldig knapphet på familieboliger, og sitter med mange interessenter.

- Dette er egentlig en gjengs problemstilling i hele indre Oslo. Men når det er sagt, har Risløkka blitt et svært populært område, og muligheter som denne dukker ikke opp hver eneste dag, fortsetter han.

Solgt for over 7,1 millioner Ifølge Stølen var det stinn brakke på visningene på søndag og mandag.

- Vi delte ut over 50 prospekter, og er nå godt i gang med budrunden. 7,1 millioner er høyeste bud så langt, men det stopper ikke der, sa han da Hegnar.no var på tråden i går ettermiddag.

Budrunden ble da også avgjort i går. Salgssummen er hemmelig, men vi kan si så mye at den gikk over 7,1 millioner - slik Stølen spådde. Prisantydningen og taksten var satt til 6,8 millioner kroner.

Megleren vedgår at han ble nokså kaldsvett da han oppdaget at visningslistene var borte.

- De lå ikke en gang ved utgangsdøren, men innerst i boligen. Som megler ønsker jeg hele tiden å være etterrettelig og yte det maksimale, herunder å kontakte alle på liste.

- Det sureste med dette er følelsen av frykt for ikke å få gjort jobben min 100 prosent, sier Stølen.

- Forferdelig irriterende og smålig Han regnet i går med at de fleste hadde fått med seg tyveriet gjennom overskriften i annonsen, og la ned veto mot bud med frist før klokken 15.

- Samtidig har jeg informert alle som har lastet ned salgsoppgave, samt potensielle kjøpere i vårt unike boligkjøperregister, fortalte Stølen da - på et tidspunkt der han fortsatt hadde «noen og 30 interessenter».

- I utgangspunktet har nok ikke den store skaden skjedd, men det er forferdelig kjipt, irriterende og smålig av den som har gjort dette, fortsatte megleren.

Her var det kanskje noen som gjorde et kuppforsøk?
- Ja, jeg fikk nok av telefoner fra folk som ville ha selgers telefonnummer, men vi avslo alle. Dette er et dødsbo, og alt går gjennom meg, svarer Stølen.

- Men vi opplever ikke færre slike kuppforsøk nå enn før sommeren, for å si det sånn, føyer han til.

Artikkelen fortsetter under bildet. Stue, 1. etasje. Foto: Lasse Lærdal. - Her må du ta alt  Boligen vi snakker om her er en horisontaldelt tomannsbolig med to likeverdige boenheter, som hver har et P-rom på rundt 90 kvadratmeter - inklusive stue/spisestue og to soverom. I tillegg kommer loft og kjeller med mye lagringsplass.

Totalt P-rom for hele boligen er 192 kvadratmeter, og eiendommen omfatter også en tomt på drøye 870 kvadratmeter, pluss garasje. Boligen fremstår ifølge annonsen i stor grad som i byggeåret 1952, med unntak av kjøkkenet, hvor innredning ble byttet ut på 90-tallet.

- Du må ta alt, mer eller mindre. Tilstanden er godt kartlagt i boligsalgsrapporten, og i taksten er det gjort et fradrag på tre millioner - men det er sammenlignet med et nybygg fra 2015.

- På visningene sa noen at de ville pusse opp for noen hundre tusen, mens andre sa to millioner kroner. Men skal du få boligen opp i god standard, med drenering og alt innvendig, bør det nok legges inn rundt 1,5 millioner kroner iallfall, sier Stølen.

- Populær skolekrets  Hva er folk ute etter her?
- Først og fremst beliggenheten. Risløkka er et barnevennlig område og en populær skolekrets. Det dreier seg om totalpakken, svarer megleren.

Så her går småbarnsfamilier sammen og byr?
- Vi har alt fra vennefamilier, storfamilier, generasjonsboliger og utbyggere i snekkerbukser som tenker å pusse opp for videresalg - med en overvekt av private.

- Samtidig ser noen for seg å bo der, og leie ut deler av boligen, avslutter Stølen overfor Hegnar.no.

Flere økonominyheter Stig Myrseth stokker om - anbefaler seks aksjer
Lånte penger av pappa - skapte millionsuksess
Sykepleieren ble gründer - selger hygieniske artikler for millioner på nett