Visste at Azzouzis ville rømme

Allerede for et halvt år siden fikk politiet tips om at Abdelghani El Azzouzis (20) ville rømme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vil avhøre hans «narkofamilie»

Vokter eks-kjæresten

Slik ble han befridd Det bekrefter flere sentralt plasserte kilder overfor P4.

Til tross for at politiet visste at den 20 år gamle marokkaneren var rømningsfarlig, skal beskjeden ikke ha gått videre til dem som har ansvaret for fangetransportene.

Fikk tips

Ifølge P4s kilder fikk politiet tips fra en person i miljøet rundt El Azzouzis. Tipset gikk ut på at fangen planla å rømme. Informasjonen ble registrert i et av politiets datasystemer.

Men opplysningene ble aldri videreformidlet til arrest- og tinghusseksjonen som står for fangetransportene i Oslo. Det er noe seksjonssjefen ser svært alvorlig på.

- Hvis dette er riktig, må vi gå inn og se på rutinene våre. Da må vi finne ut hvorfor vi ikke visste om det, når det er vi som faktisk utfører jobben, sier politiinspektør Stig Duaas i Oslo politidistrikt.

- Dersom vi hadde fått denne informasjonen kunne vi satt i verk flere tiltak. Både måten han ble framstilt på, antallet ledsagere og valg av bil. Alternativt kunne lege eller helsepersonell kommet til fengselet i stedet for at vi brakte fangen ut, sier Duaas.

2. legebesøk

Samtidig har politiet fått styrket sin teori om at rømningen var planlagt. For tre uker siden ble nemlig den samme fangen framstilt på legevakten, med den samme påståtte skaden i armen. Transporten den gang foregikk på samme måte som sist lørdag.

(NTB)

FARLIG: Abdelghani El Azzouzi (20) regnes som farlig. Han er 172 centimeter høy, har rak holdning, kort, mørkt hår med krøller, oval ansiktsform, arr i ansiktet, brune øyne, lang buet nese og mørk hudfarge. Politiet ønsker tips i saken.