Visste at kortselskapene sladret

Ari Behn og Märtha Louise dro på bryllupsreise med kofferten full av kontanter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bryllupsnatten reiste prinsesse Märtha Louise og Ari Behn  på en fem uker lang ferie til hemmelig sted. Selv om Slottet opplyste at de nygifte hadde hatt en strålende bryllupsreise, var ikke reisen helt problemfri.

-  Fordi vi hadde kofferten full av cash, tok folk oss for å være et par på rømmen. Det oppsto mange pussige situasjoner. Hvem er det som kaster seg på første og beste fly og betaler kontant nå til dags?

Vi ble tvunget til å framstå som temmelig suspekte. I ettertid ser jeg at det er en god historie, skriver Behn i en e-post til Dagbladet.

For to uker siden avslørte Dagbladet at Se og Hør betaler ansatte i fly- og kredittkortselskaper for tips om kongefamiliens reiser og innkjøp.

I en e-post til Dagbladet skriver prinsessegemal Ari Behn at han har vært klar over denne overvåkingen siden 2002.

 
Ansatte i DnB Nor skal ha moret seg over Ari Behns kontoutskrifter. Han byttet bank 

- Dette er en virkelighet vi har måttet forholde oss til i mange år. Derfor reiste vi på bryllupsreise med kofferten full av cash og kjøpte flybillettene kontant. Slik unngikk vi overvåkingen den første måneden, skriver Behn til Dagbladet.

Fly- og kort-tipsere

 CASH IS KING:  Märtha Louise og Ari Behn vinker god natt etter bryllupsfesten i 2002 og drar rett på bryllupsreise. Kofferten med penger var pakket for å slippe media og tipsere fra bank- og kredittkortselskaper. Foto: Scanpix
CASH IS KING: Märtha Louise og Ari Behn vinker god natt etter bryllupsfesten i 2002 og drar rett på bryllupsreise. Kofferten med penger var pakket for å slippe media og tipsere fra bank- og kredittkortselskaper. Foto: Scanpix Vis mer

Se og Hør har i en årrekke trykket en rekke oppsiktsvekkende artikler om de kongeliges ferier og shoppingvaner. Ofte står det formuleringer som «en årvåken fotograf gjenkjente prinsessen». Sannheten er at bladet blir tipset av utro tjenere i fly- og kredittkortselskaper.

I mars 2004 skrev Kapital at Ari Behn kjøpte klær i den eksklusive Oslo-butikken Kamikaze for 55 000 kroner. Behn kommenterte saken i et intervju med Dagbladet Magasinet seinere samme år.

«Det som er helt vanvittig graverende, er at slikt kommer ut. Jeg vet med sikkerhet at det ikke kommer fra dem som driver butikken. Noen må ha full oversikt over kortene mine. Jeg vet ikke hvem. Jeg vil ikke beskylde noen. Men jeg må tydeligvis passe meg», sa Behn den gangen.

Aldri i tvil

Og siden har han vært på vakt.

-  Etter det lekket informasjon om kleskjøpene mine til pressen, byttet jeg selvfølgelig bank. Vi har aldri vært i tvil om hvordan media sporer oss opp. Da vi betalte med kort i Soho i New York, dukket norsk media opp dagen etter, skriver Behn til Dagbladet.

I sin tid som prinsessegemal, har han opplevd mange former for overvåking.

-  Nære venner har solgt informasjon og det har sovet fotografer på skift i bilen utenfor, sier Behn. Han nevner ingen eksempler, men i tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs\'bok «En helt vanlig dag på jobben», kommer det fram at fotograf og tidligere Behn-venn Per Heimly solgte private bilder til Se og Hør for 250 000 kroner.

Solgte sesjonspapirene

En måned før det kongelige bryllupet i Trondheim, skrev VG en sak om at Behn aldri var i militæret.

-  Det er selvsagt litt kleint at ulike medier har visst hvor mye grønnsaker jeg har kjøpt i helsekostbutikken, men jeg synes det er vel så betenkelig at en utro tjener i Forsvaret solgte sesjonspapirene mine til høystbydende. Testen jeg utførte som nittenåring, plaget av allergi, førte til medieoppslag av den hjernedøde typen som folk tilsynelatende liker å lese, skriver Behn.

Han stiller seg undrende til at norske selskaper ikke forfølger utro tjenere.

-  Hva om en utro tjener hadde solgt sesjonspapirene til statsministeren eller andre offentlige personer? Jeg liker å tro at det ville blitt tatt affære umiddelbart for å rydde opp i ukulturen, skriver Behn.