- Visste at noe ville skje

23 pågrepet etter storbrannen på Lier ventemottak i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Politiet i Drammen har pågrepet 23 personer som er mistenkt for å stå bak uroen og brannene på Lier ventemottak det siste døgnet.

Det foregår i morgentimene etterslokking på mottaket, men bygningene er brent ned, opplyser politiet.

Ved 03-tiden var det 30 beboere og 30 polititjenestemenn igjen på mottaket. Politiet gjennomsøkte bagasjen til beboerne før de fikk lov til gå om bord i bussen. Flere av beboerne ble også ransaket. En time senere var 10-15 personer tatt inn til avhør. Noen av dem som ble tatt inn til avhør, ble påført strips på hendene. Ved 6-tiden opplyser politiet at 23 beboere på mottaket er pågrepet.

- Visste noe ville skje Lensmann Arne Lauvålien i Lier mener omstendighetene rundt mottaksbrannen på Lier tyder at beboerne har visst at noe skulle skje.

Noen av beboerne NTB har snakket med, forteller at det var kjent at noe skulle skje på mottaket. Mange hadde pakket bagasjen. Lensmann Arne Lauvålien i Lier kommune bekrefter at politiet ser på det som en mulighet.

- Omstendighetene kan tyde på det. Men her bor det fire personer på små rom, så det er ikke usannsynlig at folk har pakket en del av eiendelene sine ned heller. Det er mange momenter i saken, så vi har foreløpig ikke konkludert med noe, sier han.

Overnattet på skole Brannen startet like før midnatt tirsdag, og etter få minutter var alle tre brakkebyggene der de avviste asylsøkerne sover, overtent.

Mange hadde allerede pakket med seg opptil flere bager og kofferter.

Politiet var ved 02.30-tiden i gang med å frakte de siste beboerne bort til Lierbyen ungdomsskole, hvor de skullel bo i natt under vakthold fra politiet.

- Vi skal etter hvert snakke med hver av beboerne om saken, men vi har ikke kommet så langt på det ennå. Foreløpig tar vi en kort prat med enkelte av dem før de fraktes med bussen, sier lensmannen.

(NTB).

- Visste at noe ville skje