- Visste det var metanolsprit, men solgte det likevel

Nå risikerer han lovens strengeste straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen fra Fredrikstad har tidligere vært siktet for salg av smuglersprit, men siktelsen er nå utvidet til paragraf 153.

Det betyr at politiet mener mannen visste det var metanol i spriten da han solgte den.

- Personen har omsatt sprit som inneholder gift, vel vitende om det, sier politiinspektør Jon Aga til Dagbladet.no.

- Betyr det at han har solgt spriten også etter at saken ble kjent i media?

Disse er døde:

  • To menn (56 og 66 år) fra Moss ble 12. september innlagt for sannsynligvis metanolforgiftning. Mennene, som begge var bosatt i Moss, døde noen dager etter.
  • En 54 år gammel kvinne fra Oslo døde mandag 23. september etter å ha drukket smuglersprit da hun i helga pakket sammen campingutstyret på Ramton camping. Lørdag ble hun veldig syk og falt om i trappeoppgangen hjemme på Vålerenga i Oslo.
  • En 52 år gammel mann fra Askim døde tirsdag 24. september som følge av metanolforgiftning etter å ha blitt innlagt søndag kveld.


- Det vil jeg ikke kommentere.

Sentral i distribusjonen

Nettavisen skriver at det er 37-åringen som tidligere var siktet for salg som nå har fått siktelsen sin utvidet. Politiet vil ikke bekrefte alderen, men sier han er født på midten av 60-tallet.

I dag ble han varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Bakgrunnen for utvidelsen av siktelsen er nye opplysninger som har kommet fram i saken. Fra før er en 46 år gammel håndverker fra Moss utpekt som sentral i distribusjonen. Han er siktet for det samme og risikerer også lovens strengeste straff.

- Er mannen som fikk siktelsen utvidet i dag like sentral?

- Han er også relativt sentral, sier Aga.

Totalt er 12 personer i Østfold siktet i metanolsaken. Bortsett fra de to som er siktet etter paragraf 153, er resten siktet for ulovlig omsetning av alkohol.