- Visste ikke at det var ulovlig

Bhatti fikk politiet til å rykke ut for å skaffe ham alibi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det er jo mange som tulleringer til politiet. Jeg visste ikke at det var ulovlig, sa Arfan Bhatti i retten i dag.

Opptrinnet, som fikk flere til å trekke på smilebåndet i retten, dreier seg om et av tiltalepunktene der Bhatti er tiltalt for å ha fått en kamerat til å ringe politiets nødnummer.

Kameraten (29) fortalte at Arfan Bhatti var på vei i bil til parkeringshuset på Gunerius i Oslo sentrum, og at han hadde våpen med seg i bilen. Dette var ikke riktig.

- Jeg håpet jo at politiet skulle rykke ut, sa Bhatti

Det gjorde de, og fant riktig nok Bhatti på taket av parkeringshuset, men han var uten våpen.

- Dette var fordi jeg hadde hørt at det skulle foregå en straffbar handling et annet sted, og jeg var redd for å bli involvert på grunn av min tidligere bakgrunn. Derfor ville jeg at politiet skulle vite at både jeg og bilen min var i Oslo.

Bhatti er straffedømt sju ganger tidligere, og er tett knyttet til flere kriminelle miljøer i Norge. Dermed er det ikke unaturlig at han ville bli mistenkt i den aktuelle saken.

- Og du tenkte ikke på at det kunne være ulovlig å få politiet til å rykke ut uten grunn, ville aktor, statsadvokat Kristian Nicolaisen, vite.

SMILTE: Det var flere som smilte da Bhatti sa i retten at han ikke trodde det var ulovlig å tulleringe til politiet. Foto: SCANPIX
SMILTE: Det var flere som smilte da Bhatti sa i retten at han ikke trodde det var ulovlig å tulleringe til politiet. Foto: SCANPIX Vis mer

- Nei. Jeg vet jo at det er mange som tuller med politiet. Jeg hadde ikke gjort det dersom jeg visste at det var ulovlig. Jeg håpet jo at de ville foreta en utrykning, sier Bhatti.