Visste ikke at han var drapssiktet

Føst da han skulle i fengslingsmøte, fikk 20-åringen vite at han var siktet for å ha drept Bernt Christian Vegard Thon Reppe (24) på Snorre Kompagniet i Oslo. Pakistaneren brast i gråt. Til politiet sier han at han ikke husker annet enn at han kranglet med dørvaktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

og LILLIAN VAMBHEIM

Først da 20-åringen møtte sin forsvarer, advokat Tor Kjærvik, en halvtime før fengslingsmøtet i Oslo forhørsrett klokka 13.00 i går, fikk han vite om den alvorlige siktelsen om overlagt drap.

Politiet hadde ikke gjort 20-åringen kjent med at Reppe døde på sykehuset søndag.

Overlegg

Politiet mener at pakistaneren med fullt overlegg skjøt for å drepe etter at han ble avvist i døra av dørvaktene på Snorre Kompagniet.
Retten ga politiet medhold i at mannen kan mistenkes for overlagt drap, men ville ikke gi politiet medhold i 12 ukers varetektsfengsling. Det var skuffende for aktor, politiadvokat Sven T. Røer.

Har skutt før

- Fire ukers varetektsfengsling er lite, spesielt på grunn av faren for gjentakelse, mener Røer.

Oslo-politiets eksperter på kriminelle gjenger er nå trukket inn i etterforskingen av nattklubbdrapet. Drapsetterforskerne har mistanke om at den siktede 20-åringen tilhører et kriminelt gjengmiljø.

Det er ikke første gang at den pakistanske mannen er innblandet i en skyteepisode. Om kvelden 5. april i år ble han pågrepet i Oslo sentrum, mistenkt for å ha skutt etter en bil i Thorvald Meyers gate og femten minutter seinere i Pilestredet. 20-åringen tilsto forholdet og ble løslatt etter to dager.
Mannen skal også ha vært siktet for ran, men saken ble henlagt på grunn av mangel på bevis.

Etter det Dagbladet forstår, er det ikke noe som tyder på at 20-åringen er noen markant skikkelse i gjengmiljøet. Dagbladet sitter inne med opplysninger om at 20-åringen skal ha vært en som «henger litt rundt» i en av disse gjengene.

Husker ikke

I avhør med politiet har 20-åringen innrømmet at han var utenfor Snorre Kompagniet med et ulovlig våpen da drapet skjedde.

Han erkjenner også at han ble nektet adgang til stedet, og at han kranglet med dørvaktene.

Han skal i politiavhør ha forklart at han ble veldig provosert fordi han mener vaktene nektet ham inngang på grunn av hans mørke hudfarge. Han hevder overfor etterforskerne at han ikke husker hva som skjedde etter krangelen med vaktene.
20-åringen hadde vært på flere andre utesteder sammen med noen kamerater tidligere på kvelden og drukket mye alkohol.

Politiet har sikret seg en utvidet blodprøve av mannen. Den vil vise hvor mye alkohol han hadde i blodet, og om han var ruset på andre rusmidler.