Visste ikke at han var drapssiktet

Føst da han skulle i fengslingsmøte, fikk 20-åringen vite at han var siktet for å ha drept Bernt Christian Vegard Thon Reppe (24) på Snorre Kompagniet i Oslo. Pakistaneren brast i gråt. Til politiet sier han at han ikke husker annet enn at han kranglet med dørvaktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

og LILLIAN VAMBHEIM

Først da 20-åringen møtte sin forsvarer, advokat Tor Kjærvik, en halvtime før fengslingsmøtet i Oslo forhørsrett klokka 13.00 i går, fikk han vite om den alvorlige siktelsen om overlagt drap.

Politiet hadde ikke gjort 20-åringen kjent med at Reppe døde på sykehuset søndag.

Overlegg

Politiet mener at pakistaneren med fullt overlegg skjøt for å drepe etter at han ble avvist i døra av dørvaktene på Snorre Kompagniet. Retten ga politiet medhold i at mannen kan mistenkes for overlagt drap, men ville ikke gi politiet medhold i 12 ukers varetektsfengsling. Det var skuffende for aktor, politiadvokat Sven T. Røer.

Har skutt før

- Fire ukers varetektsfengsling er lite, spesielt på grunn av faren for gjentakelse, mener Røer.

Oslo-politiets eksperter på kriminelle gjenger er nå trukket inn i etterforskingen av nattklubbdrapet. Drapsetterforskerne har mistanke om at den siktede 20-åringen tilhører et kriminelt gjengmiljø.

Det er ikke første gang at den pakistanske mannen er innblandet i en skyteepisode. Om kvelden 5. april i år ble han pågrepet i Oslo sentrum, mistenkt for å ha skutt etter en bil i Thorvald Meyers gate og femten minutter seinere i Pilestredet. 20-åringen tilsto forholdet og ble løslatt etter to dager. Mannen skal også ha vært siktet for ran, men saken ble henlagt på grunn av mangel på bevis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer