Visste ikke at hun var gravid. Fødte i koma

- Jeg trodde ikke jeg ville ha barn en gang, sier 18 år gamle Ebony Stevenson.

BLE MOR: Da Ebony Stevenson ble syk 2. desember i år, kunne hun ikke forestille seg at det var en graviditet som var årsaken. Fire dager seinere våknet hun fra koma, og kunne treffe datteren Elodie for første gang. Foto: SWNS / NTB scanpix
BLE MOR: Da Ebony Stevenson ble syk 2. desember i år, kunne hun ikke forestille seg at det var en graviditet som var årsaken. Fire dager seinere våknet hun fra koma, og kunne treffe datteren Elodie for første gang. Foto: SWNS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En kveld i begynnelsen av desember i fjor gikk 18 år gamle Ebony Stevenson for å legge seg. Hun hadde vondt i hodet, men hadde neppe sett for seg at de neste fire dagene skulle bli så dramatiske som de rent faktisk ble.

Fikk anfall

For etter at hun gikk for å legge seg den kvelden kan hun ikke huske noe som helst, før hun ble vekket fra et kunstig koma fire dager etter.

Det som skjedde den kvelden var at 18-åringen fikk en rekke anfall.

- Rundt klokka 10 den kvelden hørte jeg Ebony rope. Hun sa at hodepinen hadde blitt skikkelig ille. Hun ble skikkelig dårlig, så jeg tok henne med meg på badet og før jeg visste ordet av det fikk hun et anfall på badegulvet, sier Ebonys mor, Sheree, til Manchester Evening News.

Hun kontaktet nødetatene, og i løpet av de fem minuttene det tok før de var på plass fikk Ebony ytterligere fem anfall.

Var gravid

Som om ikke den opplevelsen var skremmende og sjokkerende nok, var ambulansearbeiderne helt overbevist om at 18-åringen var gravid.

- Selv om jeg insisterte på at hun ikke kunne være gravid, så var de helt sikre på det. Og til min store overraskelse så hadde det dukket opp en kul på magen hennes. De tror at anfallene var så kraftige at de kan ha fått babyen til å bevege seg, sånn at den plutselig ble synlig, sier Sheree, ifølge BBC.

Det viste seg at Ebony har den sjeldne tilstanden «uterus didelphys», noe som betyr at livmoren hennes er helt delt med en «vegg», slik at hun i realiteten har to livmorer. Tilstanden er relativt sjelden, og rammer en av rundt tre tusen kvinner.

Tilstanden førte til at Ebonys ufødte baby lå «gjemt» i en av de to livmorene, mens den andre livmoren menstruerte som vanlig, og dermed ikke ga Ebony noen grunn til å tro at hun var gravid.

Livmoren lå også mot ryggen hennes, slik at graviditeten ikke var synlig. Ebony ble heller aldri kvalm om morgenen.

Hadde svangerskapsforgiftning

Da 18-åringen ankom sykehuset kunne de fastslå at anfallene hun hadde fått skyldtes svangerskapsforgiftning.

Babyen, en liten velskapt jente, ble tatt med keisersnitt. Bestemor Sheree var den første som fikk holde den uventede babyen.

- Jeg var overlykkelig og glad for at hun var blid og frisk, men jeg var bekymret for min egen lille jente som fremdeles var i koma, sier Sheree.

Da Ebony våknet 6. desember, fikk hun sitt livs største sjokk. I det hun våknet fikk hun datteren hun ikke ante at hun ventet, på brystet sitt.

- Det høres forferdelig ut nå, men jeg ba dem om å ta henne bort fordi jeg var så forvirret og var sikker på at de hadde gjort en feil. Men mamma forklarte alt for meg mens sykepleierne var der og så ga de meg min lille jente til meg sånn at jeg kunne holde henne skikkelig for første gang, sier Ebony.

- Et mirakel

Den lille jenta veide nesten 3,5 kg da hun ble født, noe som gjør at legene tror at hun gikk et fullt svangerskap.

- Jeg trodde ikke jeg ville ha barn en gang. I alle fall ikke før om 10 år, og jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli en ung mamma. Å våkne fra koma og bli fortalt at jeg hadde vært gravid og født en liten jente var overveldende, for å si det forsiktig, sier den nybakte moren.

- Å møte babyen min var surrealistisk. Det var som en ut av kroppen-opplevelse. Jeg bekymret meg for at jeg ikke ville klare å skape et bånd til datteren min siden jeg ikke hadde tid til å forberede meg, men jeg synes hun er fantastisk. Det er et mirakel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer